Do it for Bunica, Energy Solaris și Baby Moon sunt finaliștii Cupei Businessului Creativ

GEN MoldovaFinaliștii naționali ai Cupei Businessului Creativ au fost selectați. Trei echipe, din cele 8 curajoase: Do it for Bunica, Energy Solaris, Baby Moon, vor participa la un program de accelerare a facerii, oferit de Dreamups și vor continua lupta pentru titlul de campion național al CBC.

GEN Moldova organizează pentrul al doilea an competiția în cadrul showului de business, Gala Antreprenoriatului Creativ.  „Evenimentul se învârte în jurul unei idei care ne ghidează de mai bine de doi ani, susținerea și promovarea antreprenoriatului din Republica Moldova. Ne propunem să oferim o portiță de ieșire la nivel global a „nebunilor frumoși”, care se încumetă să ia viața în mâini și să făurească propriul destin”, spune Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova, organizație care a celebrat 2 ani de activitate pe 16 iunie 2016.

GALA a fost un eveniment complex, care a adunat momente inspiraționale, oferite de Octavian Apostol, director general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Grigore Răileanu, fondator Remsys, Mihaela Radu, Dreamups Innovation Campus, Serge Zănoagă, Umbrela Film & Animation, Victoria Novac, fondatoare EduJoc,  campioni CBC 2014 și Alla Donțu, Youbesc Creative Institute.

This slideshow requires JavaScript.

În partea a doua a evenimentului, scena a fost ocupată de participanții Erovisionului Industriilor Creative – Cupa Businessului Creativ. Cei 8 concurenți au trecut, rând pe rând, și au prezentat ideile de afacere inovative și aspirante la locul din finală, în fața juriului și a publicului. A deschis competiția energicii de la ABC Fitness School Moldova, urmați de Baby Moon, Cody Fun, 3 Dreams, Energy Solaris, My Card, Do it for Bunica și Mint Age.

This slideshow requires JavaScript.

Juriul, compus din Victoria Novac, Grigore Răileanu, Dona Școla, Generator Hub și Andrey Aydov, Qsystems, au avut de jurizat proiecte din domeniul ICT, energiei regenerabile, bancar, educație, sănătate.

Finaliștii: Do it for Bunica, dezvoltă o platformă online pentru moldovenii din afară care pot, prin intermediul acesteia, să găsească tineri care vor ajuta părinții bătrâni la treburile casnice. Baby Moon vine cu un proiect nou, un port-bebe care va include monitorizare biologică. Cel de-al treilea Energy Solaris, a dezvoltat primul în lume colector solar 4-în-1 AirSolaris, care, pe lângă faptul că asigură încălzirea și ventilarea încăperii, usucă fructe și pregătește mâncare în regimul de gătire lentă (slow-cooking).

Cei trei finaliști vor participa la un accelerator de afaceri, oferit de Dreamups Innovation Campus. La finele lunii august, aceștia vor prezenta încă odată ideea de afacere în fața juriului și a mentorilor, care vor selecta campionul național al CBC  care va câștiga biletul pentru Cupa Businessului Creativ din Danemarca, în valoare de 480 de Euro.

Ca din orice show, nu puteau lipsi momentele artistice, care au fost aduse de campionii Cupei Moldovei 2016 la dans modern, Vibe Art Dance Studio, conduși de Vadim Ibrian, cel mai tânăr coreograf, finaliștii „Românii au talent”, Free Balance Creative Studio, în frunte cu Olga Talmazan și absolventa Academiei Internaţionale de Comedie Muzicală Franceză, denumită și Academia Larei Fabian, tânăra interpretă Cocco.

Moderatorii GALEI au fost fondatoarea Youbesc Creative Institute, Alla Donțu, Matt Rutter, Kingdom Paradigm și Caterina Rutter.

Gala Antreprenoriatului Creativ se află la a doua ediție. Prima ediție, din 2015, a avut loc la finele lunii iunie.

Partenerii GALEI ediția 2016 sunt: Agenția de Stat pentru Protecția Intelectuală ( AGEPI), UMBRELA Studio, Dreamups, VioSer Consulting, Kentford Generator Hub, Magenta Consulting, Youbesc Creative Institute, Poiana Winery, Kingdom Paradigm, Dance Vibe Studio, Free Balance Creative Circus, Rozmarin Cafe, BIZZ.MD.

Partenerii Media ai evenimentului sunt DIEZ.MD, AgroTV Moldova, portalul Agora, Bani.md, postul Realitatea TV,  Madein.md, Unimedia.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s