GEW2016Moldova – inovație, continuitate, oportunitate

GEW2015Moldova
GEW2015Moldova

Anual, a treia săptămână a lunii noiembrie reunește startuperi, oameni de afacere, cercetători, investitori, factori de decizie din peste 160 de state pentru a celebra antreprenoriatul în cadrul celui mai complex eveniment internațional – Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week – GEW). GEW2016 se va concentra pe mai multe teme care scot în evidență potențialul înalt de dezvoltare al noilor companii, încurajând lansarea de startupuri.

Mai puțin de trei luni ne despart de Săptămâna Globală a Antreprenoriatului, în cadrul căreia circa 10 milioane de persoane vor participa la o varitate de activități, evenimente și competiții care au ca scop să inspire, conecteze și atragă noi generații de antreprenori.

Peste  30.000 de evenimente vor fi organizate la nivel global. GEW2016 va reflecta, printre altele, subiectele:

  1. Antrepenoriatul feminin,
  2. Antreprenoriatul pentru tineri,
  3. Investițiile șiinvestitorii,
  4. Orașe antreprenoriale ș.a.

În cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului  din 2016 vor fi dezbătute următoarele teme:

GEWMoldova2015
Antreprenoriatul Feminin

Antreprenoriatului Feminin (GEW Women) care celebrează femeile antreprenoare, investitori, inovatoare ș.a. GEW Women își propune să  dezvolte o rețea de network, să identifice resurse și să împărtășească experiențe și cunoștințe cu femeile din întreaga lume.

GEW2015Moldova
Antreprenoriatul pentru TINEri

Antreprenoriatul pentru tineri (GEW Youth)  conturează următoarea generație de antreprenori, prin intermediul activităților și competițiilor, care îi ajută să accentueze abilitățile și îi conectează cu potențialii cofondatori, mentori și chiar investitori.

GEW2015Moldova
Ziua Investițiilor

 

Investitori și Investiții (GEW Investors) – reprezintă pentru investitorii de la început de cale oportunitatea de a dezvolta și consolida ecosistemul antreprenorial – prin susținerea conexiunilor între comunitățile de startup și factorii de decizie.

GEW2015Moldova
Orașe Antreprenoriale

Orașe Antreprenoriale (GEW Cities) – explorează eforturile și inițiativele care vin din partea factorilor de decizie politică, precum și a comunităților de startup, de a sprijini dezvoltarea antreprenorilor la nivel local, asigurându-se că aceștia au acces la resursele necesare pentru a lansa startupuri, care asigură populația cu locuri de muncă, generează venit în bugetele APL-urilor și dezvoltă industriile locale.

GEW2015Moldova
Afaceri Globale

Globalizarea afacerilor (GEW Scale-Ups) – cercetează necesitățile afacerilor cu potențial global și care sunt acțiunile pe care un ecosistem antreprenorial puternic ar fi bine să le ia ca să sporească potențialul de creștere.

GEW a fost lansat în 2008 ca o mișcare de susținere a antreprenorilor la care au aderat 77 de state. În 2016 numărul membrilor s-a dublat, fiind înregistrate 160 de țări-membre GEW.  În 2014, echipa care a gândit și realizat GEW a trecut printr-un  proces de rebranding devenind Global Entrepreneurship Network ( GEN -Rețeaua Globală a Antreprenoriatului), susținută de Fundația Ewing Marion Kauffman din  Kansas City, Missouri.

GEN este o platformă de evenimente și inițiative care de desfășoară pe parcursul întregului an care își propune să creeze un ecosistem antreprenorial global – impulsionat în mare patre de evenimentele din cadrul GEW care se desfășoară în ultimii nouă ani.

Celebrarea antreprenoriatului va avea loc în perioada 14 – 20 noiembrie 2016, fiind implicați peste 15.000 de parteneri la nivel global. Edițiile anterioare au atras branduri cunoscute care s-au implicat în organizarea evenimentelor, precum  Virgin, Barclays, Națiunile Unire, Banca Mondială, Dell, Euronext, Microsoft, Shell, Evernote, și multe altele.

În Republica  Moldova, GEW2015 a fost susținut de Ambasada Statelor Unite ale Americii, Fundația Friedrich Naumann, EuroCredit Bank, GEIA Group, VIOSER Consulting, Umbrela Studio, Academia de Studii Economice, Kentford, Poiana Winery, Direcția Educație a Municipiului Chișinău, Vibe Art Dance Studio, Free Balance Creative Studio, ETERNA.

Advertisements

One thought on “GEW2016Moldova – inovație, continuitate, oportunitate

  1. Pingback: allofgenmoldova

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s