Săptămâna Globală a Antreprenoriatului, prima ediție. Cum s-a desfășurat evenimentul global în Republica Moldova

1471835_165035023706952_538240636_n

Mișcarea Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week – GEW) a fost lansată pentru prima dată în Republica Moldova în 2013. A fost o inițiativă a Olesei Fortuna, care a devenit președinte GEN Moldova și a voluntarului Corpului Păcii, Julie Frieswyk.

„În august 2013, împreună Julie am aplicat la Fundaţia Kauffman şi GEW Global ca să extindem mandatul acestei iniţiative şi în Republica Moldova. În luna noiembrie a aceluiași an am rea­lizat prima activitate marca GEW Moldova, un eveniment care totalizează activităţile antreprenoriale de pe parcursul anului. Lansarea GEW2013 a avut loc în cadrul unei conferințe de presă, la care a participa și excelenţa sa, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Moldova din acea perioadă, William H. Moser, președintele de atunci a Comisiei Parlamentare pentru Economie, Buget și Finanțe, Veaceslav Ioniță ș.a.

This slideshow requires JavaScript.

Scopul acestei campanii este promovarea deschiderii față de antreprenoriat, cooperării ecosistemului și stimularea dialogului social între părțile implicate prin ridicarea gradului de constientizare despre starea și necesitățile antreprenoriatului, educația în afaceri, politicile de antreprenoriat și pentru a găsi căi alternative pentru dezvoltarea social-economică”, comunica Olesea Fortuna în cadrul unui interviu pentru Capital Market.

Prima SĂPTĂMÂNĂ s-a desfășurat în perioada 18-24 noiembrie și a reușit să atragă 23 de parteneri naționali, printre careAmbasada SUA, ENTRANSE, ASEM, ODIMM, Universitatea Perspectiva, Academia Nicolae Dumitrescu, Consiliul raional Cimişlia, Pro Business Nord (Bălţi), Consiliul Raional Căușeni, Incubatorul de Afaceri din Soroca, Direcţia Municipală Educaţie, Tineret şi Sport (Chişinău), Asociaţia Femeilor Antreprenoare.

La evenimentele GEW au participat peste 1.000 de persoane, fiind organizate 21 activități în zece regiuni ale țării. Printre activitățile marcante ale primei ediții a Săptămânii Globale a Antreprenoriatului se enumeră evenimentul de lansare a GEW Moldova, „Sărbătoarea Ușilor deschise la pentru antreprenori, parteneri şi toţi cei interesaţi să participe la o expoziţie cu produse fabricate în incinta incubatoruluiIncubatorul de afaceri de la Soroca . Studenţii au avut oportunitatea să dezvolte abilităţile de antreprenori în cadrul concursului studenţesc „Start-up@Business Model”. Ziua de vineri a Săptămânii a fost una plină, fiind organizat primul Summitul GEW Moldova, care a unit factori de decizie, au fost organizate mai multe întâlniri cu antreprenorii de succes.

Partenerul media al evenimentului a fost portalul Unimedia și echipa de atunci: Tudor Darie, Ana Sîrbu, Elena Robu, Victoria Dumbrăveanu ș.a.

Agenda Săptămânii Globale a Antreprenoriatului, ediția 2013 o găsiți atașată aici: agenda-pentru-saptamana618-1

De asemenea, imagini de la prima ediție le găsiți în materialul video realizat de AGROTV Moldova:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s