GEW2015Moldova: Ziua de Luni, 16 noiembrie 2015– Politici antreprenoriale

Foto: Dima Iacovlev
Luni, 16 noiembrie 2015 – Politici antreprenoriale

Rețeaua Globală a Antreprenoariatului (Global Entrerpeneurship Network – GEN)  a lansat luni, 16 noiembrie 2015, cea de-a treia ediție a Săptămânii Globale a Antrreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week – #GEW2015Moldova), prin intermediul unei mese rotunde în cadrul căreia a fost abordat subiectul Politicilor antreprenoriale.

Foto: Dima Iacovlev
Luni, 16 noiembrie2015 – Politici Antreprenoriale

„Săptămâna Globală a Antreprenoriatului este o campanie socială pentru susținerea antreprenorilor din Republica Moldova, creșterea vizibilității acestora la nivel internațional, transferul de know-how și de tehnologii spre mediul de afaceri local. Credem că antreprenorii din Republica Moldova au nevoie de susținere, de suport și de posibilitatea de a prelua acele modele inovaționale de dezvoltare a afacerilor, pentru a crește startupuri care nu sunt încorsetate de granițele țării noastre, ci pot să se dezvolte la nivel global”, a declarat, în cadrul sesiunii de deschidere oficială a #GEW2015Moldova, Olesea Fortuna, președintele GEN Moldova.

IMG_9288
GEW2015Moldova – Luni, 16 noiembrie 2015 – Politici Antreprenoriale

Rodica Miron, reprezentant al  Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și USAID a menționat că SUA este onorată să fie partener la lansarea SĂPTĂMÂNII, dar și a mișcării la nivel global. „Ambasada va rămâne un partener strategic în susținerea antreprenoriatului în Republica Moldova, prin intermediul programului BRITE. Anticipăm că pe parcursul a următorilor cinci ani să dezvoltăm un program și mai robust de susținere a îmbunătățirii sectorului privat, a mediului de afaceri. Un factor important pentru ca aceste proiecte să fie viabile însă este este voința politică”, a menționat Miron.

IMG_9336
GEW2015Moldova – Luni, 16 noiembrie 2015 – Politici Antreprenoriale

În aceeași ordine de idei, Vlad Gâlcă, reprezentantul Fundației germane Friedrich Naumann a declarat că antreprenoriatul este forța motrice a economiei. „Pentru noi, libertatea economică este forța motrice. Fără libertate economică nu pot exista drepturi politice sau drepturi civice. Putem spune că libertatea economică ține de drepturile fundamentale. Schimbarea viziunii asupra domeniului economic în Republica Moldova, reprezintă modelul care va reduce sărăcia, discrepanța dintre nivelul de trai”, susține Gâlcă.

Foto: Dima Iacovlev
Luni, 16 noiembrie 2015 – Politici Antreprenoriale

La rândul ei, Lucia Ușurelu, director ENTRANSE a punctat faptul că subiectele abordate în cadrul #GEW2015Moldova sunt foarte serioase și ar fi bine ca pe masa de lucru a aleșilor noștri să ajungă rezultatele discuțiilor. „Acest fapt ar fi cu adevărat o reușită.

În caz contar ar fi o discuție între noi. Iar ceea ce v-ați asumat, discuțiile pe subiecte cum ar fi Startegii de dezvoltare antreprenorailă, Orașe antreprenoriale, este un lucru foarte mare și vă îndemn să continuați în aceeași manieră”, a menționat Ușurelu.

Foto: Dima Iacovlev
Luni, 16 noiembrie 2015 – Politici antreprenoriale

Precizăm că Săptămâna Globală a Antreprenoriatului are loc în fiecare an în a treia săptămână a lunii noiembrie. Pentru prima dată a avut loc în 2008, ca o mișcare locală a antreprenorilor din Kansas City, Statele Unite ale Americii. Aceasta a cunoscut o dezvoltare fulminantă, devenind una din cele mai importante mișcări globale.

Partenerii #GEW2015Moldova:

Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Fundația Friedrich Naumann, EuroCreditBank, Kentford, Umbrella Studio, Apa minerală „Eco Eterna”, Vinăria POIANA, VioSer Consulting, GEIA Group, Vibe Art Dance Studio, FreeBalance, MIEPO.

Partenerii Media:

Portalurile: DIEZ, Agora, EA.MD, BANI.MD, Ilady.md, MYBUSINESS.md,

Posturile TV: MBC, Agro TV Moldova

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s