GEW2015Moldova -Investițiile și situația din Republica Moldova

Foto: Dima Iacovlev
Marți, 17 noiembrie 2015 – Ziua Investițiilor

Cea de-a doua zi a GEW2015Moldova – Săptămâna Globală a Antreprenoriatului – a oferit antreprenorilor autohtoni oportunitatea de a se afla  despre etapele pe care aceștia urmează să le întreprindă pentru a pentru a obține o investiție de valoare.

Participanții la eveniment au explorat modelele de investiții și cum pot fi atrase acestea pentru a dezvolta o afacere. Spreakerii au comunicat despre etapele de bază pe care trebuie să le urmeze un antreprenor pentru a obține investiții în afacerea pe care o desfășoară.

„Ceea ce ne-am propus noi, este să aducem cât mai aproape, pe o platformă comună de discuție antreprenorul, investitorul și expertul în acest domeniu. Temele, care au fost discutate, se conectează la investitor, ce ține de dialogul între un investitor și un antreprenor”, a menționat ambasadorul GEW Moldova Marina Gospodarenco.

Evenimentul a fost împărțit în două paneluri de discuție și un workshop, cu trei subiecte diferite:

# Rețeaua Națională de Investitori & Rețeaua Globală de Investitori Înger

This slideshow requires JavaScript.

Tendințe în investițiile Înger și potențialul pentru Republica Moldova. Explozia de Acceleratoare și Incubatoare de Afaceri în ecosistemul antreprenorial. Avantaje și Dezavantaje. Politici de promovare a investițiilor în stadiul incipient. Cum funcționează? Cum pot contribui comunitățile interenaționale la creșterea numărului de investitori. Internaționalizarea investițiilor. Profilul companiilor în care se va investi.

 

# Crowdfunding în Moldova & Platformele de finanțare și creditare

This slideshow requires JavaScript.

 

Noi surse de finanțare pentru startupurile din Republica Moldova. Este platforma Crowdfunding disponibilă pentru antreprenorii moldoveni? Reprezintă aceasta un suport viabil pentru dezvoltarea IMM-urilor.

Băncile ca parteneri pentru antreprenori. Cerințe și particularități. Oportunități de creditare și linii de finanțare disponibile.

 # Workshop pe Pitching și Simularea Bătăliei Investițiilor

This slideshow requires JavaScript.

 

Participanții la eveniment au menționat că deși investițiile reprezintă un element important în dezvoltarea unei afaceri,  Republica Moldova este codașă la acest capitol.

Mai mult ca atât, ex-directorul MIEPO Dona Școla a declarat că Moldova are nevoie de investiții în domeniul industrial. „Acesta este un domeniu ce consumul de resurse mai mare. În plus, aici avem pierderi cele mai mari. Astfel, investițiile în industrie vor aduce profituri cele mai mari”, a comunicat aceasta.

Raportând la situația politică și economică la care este supusă Republica Moldova putem spune că țara noastră nu este una atractivă pentru investitorii străini. Aceasta nu este un impediment pentru obținerea unei investiții de valoare, investitorul atrage atenția la cu totul alte criterii.

„Investitorul începe cu o idee și cu un plan de afaceri, dar termină cu echipa. Dacă se prezintă o istorie de succes, formată prin activitatea unei echipe de profesioniști, se formează o altă imagine pentru investitori”, – consideră directorul executiv Invest Credit Ghenadie Russu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s