GEW2015Moldova – Antreprenoriatul feminin – posibilități de dezvoltare

Foto: Dima Iacovlev
Joi, 19 noiembrie – Ziua Antreprenoriatului Feminin

Femeile Antreprenoare au o zi a lor de celebrare. Pentru al doilea an consecutiv, pe 19 noiembrie, declarată Ziua Internațională a Antreprenoriatului Feminin, GEN Moldova reunește antreprenoarele din Capitală și reugiuni, pentru a le oferi o zi a lor.

Evenimentul, care a adunat circa 100 de persoane, a fost presărat cu diverse activități: mese rotunde, Masterclassuri, Workshopuri și s-a încheiat cu o recepție oferită femeilor antreprenoare.

Cu un cuvânt de deschidere au venit mai mulți reprezentanți ai factorilor de decizie, printre care: Lilia Palii (Ministerul Economiei), Vlad Gâlcă (Fundația Friedrich Naumann), Lucia Ușurelu (ENTRANSE), Aliona Țurcan (BERD) și Ludmila Stihii (ODIMM).

Potrivit Liliei Palii, în Republica Moldova femeile reprezintă 51% din populație. „Cu toate acestea, doar 27% din antreprenori sunt femei, ceea ce reprezintă o cifră pe care trebuie să o creștem”, a menționat aceasta.

Reprezentantul Fundației Friedrich Naumann, Vlad Gâlcă a felicitat antreprenoarele pentru curajul de a părăsi zona de confort și a se arunca în apele tulburi ale antreprenoriatului. „Trebuie să încurajăm femeile din Republica Moldova, mai ales în această perioadă, când, la nivel global, se produc schimbări de la o zi la alta”, a menționat Gâlcă.

Despre femeile multitasking a vorbit, jurnalista și administratoarea portalului EA.MD, Nadia Darie. „După părerea mea, există două tipuri de femei: întreținute și multitasking. Prima categorie sunt comode și se bazează pe susținerea soților. Cea de-a doua pot face orice, de la gestionarea afacerilor, la conducerea familiei, creșterea de copii și rezolvarea situațiilor de conflict. Astfel de femei văd acum în fața mea și aș vrea să vă felicit cu ocazia acestei zile frumoase”, a spus Nadia Darie.

This slideshow requires JavaScript.

Speakerul român, Catrinel Zaharia, așa cum ne-a obișnuit, ne-a explicat echilibrul dintre viața persoanlă și profesională prin prisma fructelor. „Echilibrul vine după o informare și autoeducare, care îți permite să revezi acțiunile”, a adăugat Catrinel Zaharia.

Aceasta a menționat că activitățile dedicate Zilei Antreprenoriatului Feminin se observă o creștere calitativă. „E bine că s-a format o comunitate, care adună persoane din toată țara, care așteaptă aceste evenimente. Trebuie să adaug faptul că sunt din ce în ce mai bine organizate, iar numărul participantelor este în continuă creștere”, a spus Catrinel Zaharia.

Olesea Fortuna, președintele GEN Moldova a declarat că s-a format o continuitate și o tradiție. „Provocarea a fost lansată anul trecut și ne bucură că a trezit interes în rândul femeilor. Ceea ce am reușit să facem este să unim într-o singură sală antreprenoarele din Capitală și din regiuni, iar în fața lor să aducem factorii de decizie care au prezentat oportunitățile, speakeri care au oferit oportunități de a acumula deprinderi viabile pentru o antreprenoare”, a comunicat președintele GEN.

This slideshow requires JavaScript.

Participantele la eveniment au mai avut parte de Masterclass pe public speaking, Business Networking în lumea femeilor, Tehnici eficiente de vânzări. Evenimentul s-a încheiat cu recepție oficială, la care au fost prezenți reprezentanți ai Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s