Categoriile Inovaționale ale Cupei Businessului Creativ, ediția 2016

_42A0239-ANIMATIONStatele participante la Cupa Businessului Creativ și-au desemnat campionii naționali. Republica Moldova va fi reprezentată la finala internațională din noiembrie din Danemarca de echipa Energy Solaris, care va ieși pe scena concursului și va lupta pentru locul I la finala internațională din Danemarcă.

Dar atât campionii, cât și ceilalți participanți au posibilitatea să prezinte afacerile în fața unui juriu specializat, în cadrul componentei Categorii Inovaționale.

Categorii Inovaționale

La această componentă pot să aplice participanții la etapele naționale ale concursului. Formularul va trece printr-un proces de scanare online care va determina cine va fi invitat ca să participe în Danemarca. Ulterior, 3-5 cele mai bune startupuri pentru fiecare Categorie Inovațională vor fi invitate în noiembrie în Copenhaga. În timpul finalei internaționale a concursului, fiecare startup va avea o sesiune cu un juriu internațional, în cadrul căreia îi va prezenta ideea creative și inovativă.  Câștigătorul fiecărei Categorii va fi premiat.

Astfel, CBC Categorii Inovative creează o platformă unică de colaborări de lungă durată, deoarece acestea atrag investitoriși alte persoane interesate de domeniile respective. CBC își propune să consolideze și să susțină inovația prin intermediul startupurilor.

Pentru ediția 2016 au fost lansate următoarele subiecte.

Categoria Alimentară

Această categorie este în căutarea de startapuri cu idei inovative și soluții pentru viitorul producției alimentare, consum și chiar marketing.

Inovația în Sănătate

Inovația în Sănătate se adresează ideilor creative, care pot fi o aplicație sau un podus care ajută persoanele cu dizabilități. Un produs alimentar nou care îmbunătățește sănătatea. Sau poate altceva total diferit!

Vicecampionul național al CBC 2015, Geta Rasciuc, a intrat în concurs la această categorie, cu produsul Baby Moon. Ținem pumnii și îi urăm succes.

Inovația în Stil de Viață

Campionul național, Energy Solaris, va concura pentru această categorie. Astfel, Categoria Inovația în Stil de Viață se adresează celor pasionați de modul de viață sustenabil și sunt în căutarea de idei care vor crește standartele de viață.

Inovația în domeniul lifestyle și idei despre sustenabilitate sunt în topul priorităților în societatea noastră care se confruntă cu o mulțime de provocări.

Inovația în Joacă și Învățare

Ai fost prins lucrând la următoare idee inovativă care va implica pe copii să învețe într-un mod atractiv. De ce să ții această idee pentru tine. Mai bine o aplici la CBC.

Rezultatele noilor cercetări se îndreaptă într-o singură direcție – principala sursă de învățare pentru copii este jocul experimental în ritmul propriu. Aceasta este concentrarea Provocării CBC- de a descoperi modalități de învățare noi, antrenante și creative. Indiferent cum crezi că poți contribui și inspira copiii și poate chiar și părinții pot să se joace și să învețe în mod nou. Este un modalitate pentru tine de a ieși în lume.

Invio Tehnologia în Experiență

Provocarea Invio este despre idei inovative. Provocarea este pentru oricine care a dezvoltat un nou mod de a utiliza ceea ce e definit la tehnologia în experimență. (experience technology).

Competiția Kolding Mobility Challenge

Kolding Mobility Challenge este o competiție a ideilor creative care aduc noi modalități de mobilitate, cuplate cu metode inedite de implementare.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s