GEW2015Moldova – Antreprenoriat pentru TINEri

GEW2015Moldova

Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (GEW2015Moldova) s-a încheiat pe o notă jucăușă, cu Masterclass pentru pici și a lor mămici: Cum să gestionăm banii de mici! Evenimentul face parte din Campania  „Antreprenoriat pentru TINEri!”, lansată de GEN Moldova pe 10 noimebrie 2015, prin intermediul unui ToT de promovare a educației financiare prin intermediul jocurilor.

This slideshow requires JavaScript.

„La ToT au participat circa 30 de persoane, maturi și copii. Pe 16 noiembrie a fost lansată campania Mobilizare antreprenorială în fiecare școală! Adică părinții, rudele sau persoane interesate au preluat rolul de profesor și au predat elevilor antreprenoriatul. La final, potrivit datelor Direcției Generale Educație Tineret și Sport a municipiului Chișinău, circa 2.000 de persoane, parinți și copii, au fost implicate în acest proiect”, spune Viorica Cerbușca, ambasador GEW2015Moldova.

This slideshow requires JavaScript.

Tot în acest an, s-a desfășurat pentru prima dată „DECA Idea Challenge”, un exercițiu energic și experimental care provoacă elevii și studenții din întreaga lume să formeze echipe, care să genereze idei inovative de utilizarea a unui obiect comun, să prezinte ideea într-un filmuleț video de 3 minute, pe care să-l plaseze pe YouTube. Toate acestea timp de 8 zile de la lansarea competiției.

Organizat în premieră pentru Republica Moldova, competiția a stârnit interesul mai multor elevi. Iar Elevii moldoveni au devenit marii câștigători ai competiției DECA Idea Challenge Global, la secțiunea Gimnaziu. Echipa Eco Blinds, de la liceul Teoreric „Ion Creangă”, din Chișinău a fost printre cei cinci finaliști, alături de echipele din Canada, Elveția, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s