Speakerii GEW2015Moldova – Luni 16 noiembrie 2015

img_9464

Rețeaua Globală a Antreprenoariatului (Global Entrerpeneurship Network – GEN)  a lansat luni, 16 noiembrie 2015, cea de-a treia ediție a Săptămânii Globale a Antrreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week – #GEW2015Moldova), prin intermediul unei mese rotunde în cadrul căreia a fost abordate subiecte precum:
– Strategia națională de dezvoltare a antreprenoriatului;
– Inovarea și experimente internaționale în dezvoltarea compoetitivității prin politici antreprenoriale eficace;
– Orașe antreprenoriale – Abordarea de jos în sus.

Printre speakerii primei zile a Săptămânii s-au numărat: Rodica Miron, USAID Moldova, Mariana Rufa, director Executiv EBA, Mila Malairău, director executiv AmCham, Octavian Apostol, direcor AGEPI ș.a.

img_9287

Rodica Miron, reprezentant al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și USAID: Ambasada SUA, prin intermediul Programului de Finanțare a granturilor Mici este onorată să fie partener al Săptămânii Globale a Antreprenoriatului. Ambasada SUA rămâne un partener strategic și va continua să susțină antreprenoriatul din Republica Moldova.

img_9380

Mila Malairău, director executiv AmCham: Săptămâna Globală a Antreprenoriatului vine să promoveze antrepenoriatului, or ceea ce face noi în calitatea noastră de asociație de business este să promovăm antreprenoriatului și să promovăm calitatea antreprenoriatului. Ceea ce vedem noi de la Asociațiile de business că evoluția antreorenorilor din Republica Moldova sunt pozitive, vedem antreprenori de stofă mai calitativă, vedem lumea care se autoinstruește, este tot mai perseverentă în ceea ce face, mai determinată spre anumite scopuri bine definite, mai educată în ceea ce ține de planificarea și gestiunea financiară a businessului.

img_9407

Mariana Rufa, director executiv European Business Association: GEN Moldova este o platformă care unește prestatorii de servicii de business, asociațiile industrial, mediul academic antreprenoriii inovativi și tinerii la început de cale, studenții și oferă oportunitatea de a învăța, cum să obțină o anumită informative sua unde să obțină serviciile necesare pentru a crește afacerea ca să îmbunătățească procesele de business și să atingă canalele pentru creșetere. Ca și în anii precedent, noi susținem inițiativele care permit antreprenorilor să aibă diferite alternative de a porni o afacere.

img_9449

Tatiana Badan, primar localitatea Selemet, raionul Cimișlia: Țara noastră s-ar dezvolta foarte rapid dacă ar fi o voință politică mare, prin schimbarea sistemului, prin acele reforme democratice în care una dintre prioritățile de bază ar fi dezvoltarea economică a țării.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s