Speakeri GEW2015Moldova – JOI 19 noiembrie 2015

Foto: Dima Iacovlev

Femeile Antreprenoare au o zi a lor de celebrare. Pentru al doilea an consecutiv, pe 19 noiembrie, declarată Ziua Internațională a Antreprenoriatului Feminin, GEN Moldova a reunit antreprenoarele din Capitală și reugiuni, pentru a le oferi o zi a lor.

Evenimentul, care a adunat circa 100 de persoane, a fost presărat cu diverse activități: mese rotunde, Masterclassuri, Workshopuri și s-a încheiat cu o recepție oferită femeilor antreprenoare.

Speakerii s-au arătat entuziasmați de prezența la eveniment și au declarat că Antreprenoarele din Republica Moldova au nevoie de mai multe activități asemenea.

Foto: Dima Iacovlev

Julie M. Stufft, șef adjunct al misiunii Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Să fii un antreprenor este foarte greu. De multe ori, antreprenorii la început de cale sunt tentați să apună că este riscant să te miști pe aceste nisipuri, complicat să depistezi fonduri și dificil de continuat. Sunt sigură că orice antreprenor a avut impulsul să lase afacerea și să revină la full time job, în defavoarea visurilor pe care le are. De aceea sunt bucuroasă că aveți curajul și găsiți posibilitatea de a dezvolta. Săptămâna Globală a Antreprenoriatului adună antreprenorii și factorii de decizie pentru a discuta oportunitățile, posibilitățile și problemele cu care vă confruntați. Iar noi, Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova vă susține în tot ceea ce faceți și vă este aproape în dorința de a contribui la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Foto: Beni Thelmia

Vlad Gâlcă, Coordonator de proiect Fundația Friedrich Naumann Moldova

„Este necesar de încurajat femeile din Republica Moldova, ca acestea să aibă încredere în ele, să creadă că au un rol important în îmbunătățirea situației economice la noi în țară, crearea locurilor de muncă și asigurarea viitorului copiilor noștri”.

Foto: Beni Thelmia

Lilia Palii, fost Secretar de stat al Ministerului Economiei

Femeile din Republica Moldova reprezintă 57% din totalul de populație și doar 27% din numărul antreprenorilor sunt femei. Este o cifră modestă și este dezavantajos, pentru că datele statistice arată că femeile primesc cu circa 13% mai puțin decât bărbații. Principalele impedimente pentru ca acestea să intre în domeniul antreprenoriat este lipsa încrederii în propiile forțe, dependența economică și accesul limitat la resursele financiare, educația juridică sau cunoașterea drepturilor și curajul de a revendeca aceste drepturi. Dacă este să ne referim la programele dezvoltate pentru susținerea femeilor din afaceri aș vrea să menționez că au fost întreprinse acțiuni să consolidăm implicarea femeilor în afaceri. Ca urmare a acestor acțiuni, numărul femeilor participante la aceste programe a atins un nivel de 30%.

11230047_10154133239709879_918221610869314186_o

Aliona Țurcan, BERD – European Bank for Reconstruction and Development

Din 2005 și până acum am susținut peste 600 de întreprinderi locale. Banca Europeană oferă accesul al consultanță: marketing, business planuri, studii de fezabilitate, proiecte energetice, puteți să apelați la suportul nostru. Suma maximală a grantului etse de 10.000 de Euro.

Foto: Beni Thelmia

Catrinel Zaharia,  Senior Business Analyst (Consultant) Extind Management

Evenimentul WE Accelerate este la a doua ediție și se vede un progres. Sunt și mai multe participante în public. Am văzut un interes crescut din partea doamnelor de a afla diferite instrumente cum să-și pornească o afacere, cum să o dezvolte și mai ales un interes crescut pe partea umană. Ce să facă acele doamne, cum să se comporte, ce să schimbe din modul de a gândi, din atitudinea lor, de ce calități au nevoie. Cum să îmbine mai bine partea profesională cu cea personală, pentru  că multe din ele au familie, copii. Își doresc și o viață personală care să le meargă bine. Dar aceasta necesită ca și partea financiară să fie bine băusă la punct.

 Foto: Beni ThelmiaNadia Darie, EA.md

Nu e ușor să gestionezi un site pentru femei în condițiile concurenței media destul de acerbe, din ultima vreme. Mai mult, îmi pare și frumos, dar și foarte dificil să gestionezi o echipă compusă doar din femei, asta deoarece comunicarea cu ele trebuie să fie una specială, bine direcționată, corect aleasă și expusă, la fel ca și pe site-ul EA.md. Dacă credeți că e vorba despre succes, atunci pot să vă zic doar că el vine din calitate, din rapiditate, dar și din corectitudinea și rspecctul față de cititoarele revistei. Un conținut calitativ, din punct de vedere jurnalistic, divers, atractiv, motivațional și inspirațional – asta ne propunem zi de zi să aducem femeilor din Moldova, și nu doar.

Foto: Dima Iacovlev

Bogdan Babalau-Maghiar

Networkingul aduce după sine trei mari beneficii:
1. Îți creezi o rețea de oameni care te pot ajută oricând ai nevoie si la rândul tău le poți oferi ajutorul.
2. Vinzi prin recomandare ceea ce e cu 50% mai simplu decât o vânzare directa.
3. Ai un grup de susținători și promotori ai afacerii tale. Oameni în mintea cărora te poziționezi ca prima alegere în domeniul tău de activitate.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s