Ambasador GEW – Lucia Ușurelu: Împreună o să putem dezvolta ecosistemul antreprenorial din Moldova!

GEN Moldova dă cortina la o parte și vă prezintă cu mândrie Ambasadorii GEW2016Moldova!

Rețeaua Globală a Antreprenoriatului din Moldova (Global Entrepreneurship Network) și-a ales cei mai buni și responsabili Ambasadori ai Săptămânii Globale a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Network – GEW2016Moldova) și este gata să-i prezinte pe cei care au acceptat provocarea să se implice activ în organizarea mișcării globale antreprenoriale.

Prima apare în scenă și îi îmnmânăm ștafeta în mâinile Luciei Ușurelu, director ENTRANSE. Cu o vastă experiență în spate, calități manageriale excepționale, fiind și o promotoare iscusită a antreprenoriatului feminin, în acest an pentru prima dată va încerca rolul de Ambasador GEW și va lansa evenimentele Săptămânii, Luni, 14 noiembrie 2016, cu o masă rotundă pe tema Orașe Antreprenoriale (GEW Cities)

– Ce înseamnă să fii Ambasador GEW2016Moldova?

– Este o onoare să fiu Ambasador GEW2016Moldova. Acest statut îmi oferă posibilitatea să pun în practică diferite instrumente care ar sprijini dezvoltarea antreprenoriatului în Moldova. Este un sentiment minunat să poți împărtăși din experiența ta și să-i determini pe alții să acționeze.

– De ce ați acceptat să devii ambasador? 
– Este necesar ca fiecare dintre noi, care are capacități, experiență și aptitudini, să contribuie la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial. Am acceptat să devin Ambasadoare GEW2016Moldova pentru a oferi oamenilor, prin exemplul meu, modul în care se pot implica și solidariza, pentru ca ulterior să creeze, dezvolte și să schimbe în mai bine lucrurile în Republica Moldova. De asemenea, pentru a susține o tratare egală și echidistantă a tuturor antreprenorilor în procesul de dezvoltare și creștere a mediului economic în localitățile din Moldova.
– Cum poate influența dezvoltarea orașelor antreprenoriale evoluția antreprenoriatului în Republica Moldova?
– În ultimii ani, mai ales în contextul progresului economic, un rol decisiv îl ocupă dezvolatarea orașelor antreprenoriale. Oraşele antreprenoriale sunt mai adaptabile la noile cerinţe ale globalizării, ele primesc o mai mare importanţă socială şi economică şi sunt un magnet pentru investiţii. Dezvoltarea antreprenoriatului nu trebuie considerată o cheltuială guvernamentală, ci o forță și o componentă esențială pentru dezvoltarea orașului, un magnet care să reuşească să atragă și să genereze venituri într-o comunitate.
– De ce este importantă organizarea GEW2016Moldova pentru mediul antreprenorial din Republica Moldova?
– Astăzi trăim într-o eră a mobilităţii, iar GEW pune la dispoziție capacitatea  noastră de a oferi, de a impărtăși şi de a încuraja crearea unui mediu propice dezvoltării personale, antreprenoriale, creative, abilitatea de a atrage talente şi de a-i motiva pe cei care deja au devenit  factori esențiali pentu dezvoltarea antreprenorială si  cea economică în Moldova.
– Vino cu un mesaj de încurajare la implicare sau participare la GEW2016Moldova?

Acționați și creați lucruri frumoase! Dacă aveții o idee de afacere sau sunteți dornici să învățați din cunoștințele celor experimentați și să vă dezvoltați calitățile de întreprinzător, atunci trebuie să vă implicați în programele de educație antreprenorială și în activitățile GEW.

Împreună o să putem dezvolta ecosistemul antreprenorial din Moldova!

usurelu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s