Ambasador GEW2016Moldova – Marina Gospodarenco: GEW oferă oportunitatea de a ne ralia la acel curent antreprenorial de talie globală

Carismatică, plină de energie și cu o pasiune deosebită pentru antreprenoriat, Marina Gospodarenco este la cea de-a doua experiență în calitate de Ambasador GEW2016Moldova. Pentru ediția din acest an a Săptămânii Globale a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week) a acceptat provocarea de a se implica în organizarea și promovarea Zilei Antreprenoriatului Feminin, devenind Ambasadoare GEW Women.

– Prezintă-te, așa cum ai dori să te cunoască lumea!

Sunt Marina Gospodarenco – pe lângă faptul că sunt în domeniul PR și comunicare de 10 ani, am o nouă pasiune care m-a avântat în mediul antreprenorial. Sunt Manager General la „BFinance”, specialist în comunicare publică, expert în marketing, cu o vastă experiență de director de department Strategie și Marketing în una din băncile de top de pe piața bancară din Republica Moldova, lector universiar și manager de agenție media, membru al Asociației Speciliștilor în Relații Publice și Comunicare.

– Cum ai caracteriza experiența ta în calitate de ambasador GEW2015?

Ambasador al GEW2015 a însemnat pentru mine, în primul rând, colaborare și multă comunicare cu speakeri profesioniști, antreprenori experimentați și alți participanți în căutare de idei și modalități de finanțare, actori din diverse domenii de activitate, instituții publice, private etc. A fost o responsabilitate asumată ca atare, o cauză complementară pentru mediul antreprenorial din Republica Moldova, pentru care sunt gata să mă implic cu dedicație.

– Ce așteptări ai de la GEW2016Moldova?

– GEW2016Moldova, desigur, că trebuie să depășească rezultatele GEW2015Moldova. În acest an, mă voi implica în promovarea antreprenoriatului feminin, din care fac și eu parte. De acea pot spune că este o adevărată. Mi-ași dori, ca în calitatea mea de antrepreprenor, să iau maxim optimism, pozitivism și încredere din protagoniștii ediției. Mai mult decât atât, îmi propun să contribui la definirea unei comunități antreprenoriale feminine naționale solide prin exemple reale: femei, care ghidate de ambiție, au ajuns să facă lucruri frumoase și inovative, acasă, în Republica Moldova.

– De ce este important de a susține antreprenoriatul feminin în Republica Moldova?

-Din fericire, comunitatea femeilor antreprenoare în Republica Moldova crește și excelează pe zi ce trece. Când spui antreprenoriat feminin faci referință, în primul rând, la ambiție și inovare, care, pusă în corelație cu niște input-uri, începând cu cele umane și finisând cu cele financiare și materiale, adaugă valoare societății noastre. Iar inovarea în rândul femeilor pare să ia amploare și să determine apariția unor produse și servicii noi, metode inovatoare de producere, promovare creativă și respectiv noi piețe de desfacere. De ce trebuie susținut? În primul rând, pentru că flacăra ambiției și optimismului arde mult mai „efervescent” la femei. Iar „căldura” emanată poate întreține o mișcare continuă a ceea ce iubim noi să pomenim în comunitatea GEN – sistem antreprenorial interconectat global.

– De ce ar trebui ca oamenii să se implice în GEW și în promovarea/susținearea antreprenoriatului?

– Promovarea antreprenoriatului și susținerea acestui mediu, pe care GEN în Republica Moldova își propune să-l animeze prin Săptămâna Globală a Antreprenoriatului este o oportunitate să ne raliem la acel curent antreprenorial de talie globală pentru a putea aduce inovația și în societatea noastră. Ideea de a contribui la definirea unei comunități antreprenoriale naționale solide este o oportunitate care oferă șansă dezvoltării și implementării unor inovații și în afacerile locale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s