Ambasador GEW- Larisa Dodu-Gugea: Antreprenoriatul transformă copiii în lideri, în angajatori și le dezvoltă responsabilitatea

Iubește ceea ce face și mai ales, să lucreze cu tânăra generație, de aceea nu este de mirare că în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului (GEW2016Moldova), Larisa Dodu-Gugea va fi ambasadoarea tinerilor (GEW YOUth Ambassador).

– Prezintă-te așa cum ai dori să te cunoască lumea!

Larisa Dodu-Gugea, conferențiar universitar, doctor în economie în cadrul  Academiei de Studii Economice din Moldova, autoare și coautoare a unor monografii, manuale și articole, cercetătoare în cadrul proiectelor internaționale, membră în board-ul Clubului Internațional al Femeilor din Moldova și fondatoare a Clubului Inner Wheel. Activez de peste 16 ani în cadrul învățământului, ASEM. Iubesc ceea ce fac și anume să lucrez cu tânăra generație. Ei  sunt cei care ne inspiră la fapte și ne motivează să învățăm și noi în fiecare zi, să ne perfecționăm, să obținem noi competențe și abilități.

-Cum ai caracteriza experiența GEW2015 și asteptările pentru GEW2016 ?

Să fiu Ambasadoare GEW2015 a fost extraordinar. În cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului am avut parte de experiențe frumoase, emoții pozitive, cunoscând antreprenori tineri și experimentați din țară cât și din străinătate. Pentru SĂPTĂMÂNA din acest an mi-aș dori să lansez colaborări de durată, atât cu parteneri naționali, cât și internaționali, să demarăm proiecte comune cu tinerii, mediul academic și cel de afaceri.

– De ce ai acceptat să devii Ambasadoare?

A fi Ambasadoare a Antreprenoriatului sau Ambasadoare GEW în Republica Moldova înseamnă pentru mine o provocare de a explora, de a face parte la curentul antreprenorial global. Inițiativa antreprenorială, inovarea și creativitatea sunt considerate motoarele dezvoltării economice în perspectiva anului 2020. Deci, educația antreprenorială trebuie să devină cheia creșterii competitivității talentelor, IMM-urilor etc. Educația centrată pe antreprenoriat și inovație este o soluție pentru viitorul țării noastre.

– De ce este important ca să învățăm copiii de mici despre antreprenoriat?

Deoarece antreprenoriatul transformă copiii în lideri, în angajatori și le dezvoltă responsabilitatea. Creativitatea, motivația, dorința de a conduce o afacere trebuie insuflate încă din copilărie. Motivația le poate tranforma ideile în afaceri de succes și proiecte reale.  

– Un mesaj de încurajare pentru persoanele de a se implica sau a participa la GEW.

Dragi studenți, colegi, antreprenori, prieteni ca Ambasadoare al Tineretului, vă invit să veniți să descoperiți: tendințe noi în antreprenoriat și antreprenori de succes! Vă așteptăm cu provocări, idei creative, să creăm lucruri frumoase împreună!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s