Ambasador GEW-Rodica Crudu: Astăzi, o universitate trebuie să formeze antreprenori

Este „cruduță” ca și Ambasadoare, dar are o experiență vastă în spate care o va ajuta să reușească. Rodica Crudu este Ambasadoare (GEW Research) pentru Joi, 17 noiembrie-zi dedicată Cercetării și Dezvoltării Antreprenoriale.

– Prezintă-te așa cum ai dori să te cunoască lumea!

Mă numesc Rodica CRUDU  și sunt doctor, conferențiar universitar, profesor în cadrul liceului „Jean Monnet”, Academia de Studii Economice a Moldovei. Particip activ în diverse proiecte finantate de Uniunea Europeană: TEMPUS, Erasmus Mundus, Jean Monnet, CBC, precum și în proiecte de crecetare finanțate de Academia de Științe a Moldovei.

Cum contribuie educația la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial?

Ca reprezentant al sistemului educațional în Republica Moldova, pentru mine legătura dintre educație și economia reală este crucială în  formarea unor profesioniști. După mine, o universitate competitivă,astăzi, trebuie sa fie:

–  o universitate creativă, care să contribuie la formarea unor antreprenori creativi și inovativi;

– o universitate antreprenorială și de rețea, ce promovează diverse forme de cooperare și să asigure legătura sistemului educațional cu activitatea de cercetare-dezvoltare, inovare și mediul de afaceri;

– o instituție integrată în ecosistemul național, regional și global

Rolul instituțiilor de învățământ superior nu este doar acela de a educa oameni. Astazi, o universitate trebuie sa formeze antreprenori, iar Activitatea de Cercetare-Dezvoltare reprezinta sursa principala a procesului de formare a antreprenorilor și cheia soluționării celor mai stringente provocări ale mediului de afaceri.

– De ce ai acceptat să devii Ambasador GEW2016Moldova?

Am ales sa fiu Ambasador GEN Moldova 2016-2017 pentru ca să contribui la crearea și intensificarea legăturii dintre activitatea de cercetare-dezvoltare și mediul de afaceri, creșterii interacțiunii dintre antreprenori și cercetători, precum și la consolidarea ecosistemului antreprenorial în Moldova, în care activitatea de CD reprezintă activul de bază în crearea de valoare adaugată.

 Care sunt activitățile desfășurate în cadrul zilei de joi, 17 noiembrie? 

În data de 17 Noiembrie 2016, în săptămâna GEN Moldova week 2016, va fi organizat un eveniment consacrat rolului activității de CD în dezvoltarea antreprenoriatului în Republica Moldova.  Acest eveniment va materializa un exercițiu de cercetare -dezvoltare și contribuția acestei activități asupra consolidării ecosistemului antreprenorial în Republica Moldova.

– Care este scopul evenimentului?

Scopul evenimentului este de a stabili o platformă de cooperare între tineri cercetători, cercetători cu experiență și mediul de afaceri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s