Ambasador GEW-Maria Gînu-Chișcă: Un profesor stă în spatele succesului unui tânăr antreprenor

Maria Gînu-Chișcă crede cu desăvârșire că tânăra generație este un producător de schimbări viabile în economia unei țări. De aceea, în calitate de Ambasador (GEW YOUth Ambassador) pentru ziua de Joi, 17 noiembrie își propune să se implice activ în promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor.

– Prezintă-te așa cum ai dori să te cunoască lumea!

Sunt lector universitar la catedra Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice a Moldovei. Am acceptat provocarea de a deveni ambasador GEW și sunt onorată că mi s-a oferit această oportunitate de a mă implica in promovarea antreprenoriatului în rândurile tinerilor.

– De ce ai acceptat să devii ambasador GEW?

In viziunea mea, funcția unui profesor este nu numai sa învețe, dar și să îndrume, să încurajeze și să susțină tinerii în începuturile lor. Rolul de ambasador GEW îmi va permite și mai mult să promovez antreprenoriatul în rândul tinerilor și să-i fac să înțeleagă că inovativitatea și creativitatea îi poate ajuta să se transforme din consumator în producător, astfel contribuind personal la dezvoltarea economiei naționale.

– Cum poate influența dezvoltarea gândirii antreprenoriale în rândul tinerilor, evoluția antreprenoriatului în Republica Moldova? 

La momentul actual ceea ce contează cel mai mult în dezvoltarea ecosistemului antreprenorial este creativitatea și inovația, iar tinerii și studenții sunt cei care pot contribui la dezvoltarea acestui sector. În ziua de azi nu este suficient doar să-ți faci studiile într-o universitate, este nevoie de o implicare mai amplă în viața socială și de o participare la diferite proiecte și programe care îți dau posibilitatea să te dezvolți personal, să-ți lărgești cercul de prieteni și să-ți îmbogățești cunoștințele. GEW are capacitatea de a oferi, de a împărtăși și de a încuraja crearea unui mediu favorabil dezvoltării personale, antreprenoriale și creative. De asemenea, GEW este un promotor de talente, motivându-i și pe cei care deja au devenit factori esențiali pentru dezvoltarea antreprenorială din Republica Moldova.

– Care sunt activitățile desfășurate în cadrul zilei de Joi, 17 noiembrie?

Pe 17 noiembrie ne-am propus să organizăm o Masă Rotundă cu implicarea studenților, pentru ca să promovam antreprenoriatul, creativitatea și inovația în rândul tinerilor. Ei sunt viitorul țării și trebuie să cunoască care sunt instrumentele și posibilitățile de a aplica cunoștințele acumulate în dezvoltarea antreprenoriatului și a economiei Republicii Moldova.

– Vino cu un mesaj de încurajare pentru tineri!

Implicați-vă! Creați! Nu vă temeți! Participați la tot felul de cursuri, programe, proiecte, care vă oferă posibilitatea de a evolua, crește și dezvolta ca personalitate și viitor antreprenor. Cel ce nu încearcă , nu eșuează, dar nici nu câstigă!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s