„Fashion HUDDLE”- evenimentul conceput să conecteze antreprenorii din industria ușoară a Republicii Moldova

Peste 50 de personae: antreprenori industria fashion, experți  străini, reprezentanți ai organizațiilor de suport au participat la prima ediție a  „Fashion HUDDLE”, un eveniment conceput să educe, implice și să conecteze antreprenorii din industria ușoară.

Evgheni Hodorjcov, fondatorul brandului „EHO” și Geta Rasciuc „Baby Moon”, au spart geața, împătășind experiența eșecului și primind , feedback din partea experților: Marian Spier (Olanda), Giusy Cannone (Italia), Alexander Zaikin (Federația Rusă).

„Orice afacere are momente de glorie și momente care îți oferă experiență. Pentru noi a fost prezentarea de modă pe care am avut-o în Statele Unite ale Americii și care a fost un eșec total. Experiența cu SUA ne-a motivat să ne pregătim minuțios pentru fiecare Fashion Show. Acum îmi dau seama că nu cercetat să vedem cum stau lucrurile și am făcut prezentarea în perioada când numărul vizitatorilor era cel mai mic”, povestește designerul.

This slideshow requires JavaScript.

Geta Rasciuc a menționat că primul investitor în afacerea ei a fost fiul ei. „Când am primit ajutorul pentru copil, am procurat țesătură pentru primele slinguri. Însă la un anumit moment am renunțat să le mai cos și nu doream să știu nimic de portbebe-uri „mamaște”. Dar tot clienții mei m-au readus din nou în business și acum am lansat un brand nou: Baby Moon, cu un produs nou”, spune Rasciuc.

Potrivit organizatorilor, evenimentele de conectare și promovare a antreprenorilor din industria fashion au fost lansate pentru a identifica întreprinzătorii care nu au fost descoperiți și pentru a le oferi o șansă să se dezvolte.

 

„Acest model a fost elaborat de Fundația Kauffman, pentru a stimula cultura antreprenorială. Prin HUDDLE se dorește ca antreprenorii să descopere soluții la modificările de trend din domeniu și de a crea o comunitate fashion unificată. Pentru că nu este suficient să creăm comunitatea fashion din Republica Moldova. Mult mai important este consolidarea acesteia. Mai ales că în cadrul HUDDLE-ului antreprenorii vor fi ajutați de experți la realizarea prezentării, vor identifica împreună soluții la provocările cu care se confruntă, vor reuși să construiască conlucrarea viabilă și de durată dintre antreprenorii tineri și mai experimentați”, spune Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

„Aceste activități ne vor ajuta să identificăm antreprenorii tineri, cu idei creative și să-i conectăm cu cei care au o vastă experiență în spate și pot să împărtășească cu ei. Ne va impulsiona să creăm o comunitate unită și puternică. Ne va motiva să creștem industria fashion din Republica Moldova”, menționează Tatiana Durleșteanu, Expert în Dezvoltare de Business și Inovare, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

Primul HUDDLE-ul a fost organizat de ZIPhouse, în parteneriat cu GEN Moldova și cu susținerea Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova și face parte din seria de evenimente de networking din seria „ProFashion Meetup”. „La întruniri vor putea participa designeri, stiliști, fotografi, bloggeri și alțor profesioniști din domeniu, care vor împărtăși experiență, vor descoperi colegii din domeniu și trendurile de dezvoltare a acestei industrii care nu stă în loc.

INFO:

În sine, HUDDLE-ul reprezintă o oportunitate experimentală de a învăța. Desfășurat o dată pe lună, evenimentul adună membrii comunității fashion din Republica Moldova pentru:

  • Se cunoaște mai bine unii pe alții – fiecare participant va avea 30 de secunde pentru prezentarea proprie.
  • A beneficia de suportul experților locali și internaționali – persoanele cu afaceri dezvoltate vor beneficia de șase (6) minute pentru a face un pitch audienței,
  • Sesiunea de Feedback  – fiecare va avea participant va avea 10 minute la dispoziție pentru întrebări-răspunsuri și feedback.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s