Antreprenoriat pentru TINEri, campania care dezvoltă aptitudinile antreprenoriale la tânăra generație

GEN Moldova lansează cea de-a doua ediție a campaniei „Antreprenoriat pentru TINEri”. Campania face parte din mișcarea Săptămâna Globală a Antreprenoriatului – GEW2016Moldova și își propune să stimuleze cultura antreprenorială în rândul tinerilor, pentru ca antreprenoriatul să fie abordat de generațiile viitoare drept opțiune de carieră.

„Obiectivul campaniei este de a multiplica implicarea antreprenorilor, părinților și a organizțiilor de suport, care vor oferi suport la crearea aptitudinilor antreprenoriale. De asemenea, ne dorim să dezvoltăm spiritului competitiv și creativ în rândul tinerilor cu categoria de vârstă 6 – 23 de ani,  prin organizarea competiției „DECA Idea Challenge”. Concursul se va desfășura pentru al doilea an în Republica Moldova”, comunică Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

Prima ediția a campaniei „Antreprenoriat pentru TINEri” a fost organizată în cadrul Săptămânii GLobale a Antreprenoriatului din 2015, sub egida GEN Moldova, în parteneriat cu Direcția Municipală Educație Tineret și Sport și Junior Achievement. Activitatea a fost lansată pe 10 noiembrie, cu un ToT, la care au participat peste 50 de persoane.

Pe parcursul GEW2015Moldova, în mai multe școli din capitală au fost organizate ore de antreprenoriat, care au fost predate de părinți și alte persoane interesate de extinderea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor. Circa 2.000 de persoane au participat la această campanie.

GEW2015Moldova

„Îmi doresc ca generația viitoare a copiilor noștri să fie educată în spiritul antreprenoriatului ca să prindă din mers frecvențele care duc la dezvoltarea rapidă a unui start-up. Vreau sa creștem o generație fără stereotipuri, deschisă să învete, să investească, să creeze și, bineînțeles, să inspire”, declara Viorica Cerbușca, Ambasadoare a primei campanii.

De asemenea, în premieră pentru Republica Moldova a fost organizat în anul 2015,  sub patronajul Global Entrepreneurship Network – Reţelei Globale a Antreprenoriatului, a fost  DECA Idea Challenge  un exerciţiu energic şi experimental care a provocat elevii şi studenţii din întreaga lume să formeze echipe, care să genereze idei inovative de utilizarea a unui obiect comun și să dezvolte imaginația.

echipa-moldava-eco-blinds-620x348

Echipa „Eco Blinds”, alcătuită din elevii liceului teoretic „Ion Creangă” din Chişinău, s-au clasat pe primul loc la categoria gimnaziu, întrecându-i pe colegii lor din  Canada, Elveţia, Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.

GEN Moldova lansează invitația de a vă implica în creșterea unei generații cu o gândire antreprenorială. Pot să se implice în campanie părinții, cadrele didactice și toate persoanele interesate de schimbarea mindsetului în rândul generațiilor viitoare de antreprenori.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s