Ambassador GEW Investment – Matt Rutter: Antreprenorii la fel pot să să selecteze investitorii, nu doar să fie selectați!

Încheiem prezentarea Ambasadorilor GEW2016 Moldova cu o persoană care ne-a fost mereu aproape.  Matt Rutter a participat la aproape toate evenimentele GEN Moldova, încă de la începuturi: fie ca trainer, coach, mentor, speaker prezentator sau membru al juriului. A avut o abordare profesionistă față de toate rolurile care le-a avut în cadrul activităților și a adus plus valoarea necesară. În acest an, a acceptat provocarea de a deveni Ambasador GEW2016Moldova, fiind responsabil pentru organizarea Zilei Investițiilor, care va avea loc pe 16 noiembrie. Așa cum ne-a obișnuit, vine cu o abordare nouă și inedită a evenimentului. GEN Moldova vă invită să-l descoperiți pe Matt Rutter, așa cum îl cunoaștem noi.

1.Prezintă-te.

Salut! Sunt Matt Rutter, unul dintre co-fondatorii fondului de investiții Kingdom Paradigm SRL. De patru ani sunt în Republica Moldova și susțin antreprenorii să modeleze, testeze și să lanseze afaceri scalabile.Cu toate că îmi dau seama că drumul lor nu va fi ușor, sunt optimist că în anii ce vin vom fi martorii dezvoltării unei generații de antreprenori inovativi și cu o cultură antreprenorială excelentă care vor seta standarte înalte de a face business în Republica Moldova.  

 

2.Nu este prima data când te implici în procesul de organizare a Săptămânii Globale a Antreprenoriatului, de această data vei fi în calitate de ambasador. Din punctul tău de vedere, de ce este important desfășurarea GEW2016Moldova pentru antreprenori?

 

Pentru mine a fost o onoare să fiu implicat în organizarea SĂPTĂMÂNII chiar de la prima ediție și să observ creșterea numărului de participant. În Republica Moldova, GEW joacă un rol-cheie oferind antreprenorilor din mai multe sectoare acces la resurse practice și conexiuni internationale care îi poate ajuta să dezvolte afacerile.

De cele mai dese ori, descopăr competiții care se adresează antreprenorilor din IT sau traininguri pentru cei din agribusiness. Or, GEN Moldova oferă antreprenorilor din medii și industrii diferite oportunitatea să împărtășească experiența, să dezvolte cunoștințele în domeniul afacerii lor, să concureze pentru a primi finanțare și să celebreze progresul ecosistemului antreprenorial din Republica Moldova.

Sunt multe aspecte care ar putea fi schimbate aici, dar eu cred că GEW este un eveniment aproape de spiritul antreprenorului din Republica Moldova – este SĂPTĂMÂNA care ne oferă doza de optimism și de speranță în faptul că economia va suferi un progres pozitiv și acesta va veni de la conlucarea noastră, de la încurajările pe care le vom oferi unul altuia și de la speranța lucruri frumoase se pot întâmpla.

 

3.Ai fost desemnat Ambasador pentru Ziua Investițiilor. Care sunt subiectele legate de investiții care vor fi abordate?

 

Ziua de Miercuri 16 noiembrie va aduce o abordare nouă. Vom inversa rolurile și vom pune la microfoane investitorii. De obicei, antreprenorii sunt cei care vin cu un pitch în fața finanțatorilor. Pentru acest eveniment, au fost invitați și organizații de finanțare care vor prezenta un pitch de 7 minute în fața audienței și a antreprenorilor, prin care să explice de ce businessul local să selecteze investițiile lor.

 

4.Dacă ai putea să ne provoci curiozitatea, din ce domenii vor fi participanții care vor prezenta ofertele?

 

Nu vreau să merg atât de departe și să dau nume, dar vreau să spun că am contact investitori și reprezentanți din partea băncilor și a instituțiilor de microfinanțare. Va fi interesant și incitant.

 

5.Și pentru că nu e prima participare la Săptămână, care sunt așteptările de la GEW2016Moldova?

 

Îmi doresc mult ca participanții la ediția din acest an să primească doza de curaj, ascutând istoriile de succes ale colegilor lor și să fie provocați să urmărească îndeaproape oportunitățile de creștere a businessului.

6.De ce subiectul investițiilor este important pentru antreprenorii din Republica Moldova?

 

Ne dorim ca antreprenorii să înțeleagă realitățile mediului de finanțare din Republica Moldova și să identifice, din opțiunile existente, cele care se pliază necesităților lor. Niciun antreprenor nu trebuie să accepte prima ofertă întâlnită în cale. Este necesar să studieze piața și să identifice resursele financiare și non-financiare necesare businessului lui. Antreprenorii trebuie să selecteze investitorii, nu doar să fie selectați!

 

7.Care ar fi mesajul tău de încurajare pentru participanți?

 

Vă invit să participați la GEW2016Moldova, Ziua investițiilor, care va avea loc miercuri, 16 noiembrie pentru că ne dorim ca împreună să construim o imagine transparentă a oportunităților de finanțare disponibile în Republica Moldova.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s