DECA Idea Challenge – provocarea globală a tinerilor antreprenori

Un eveniment de talie internațională și de impact major în Săptămâna Globală a Antreprenoriatului, DECA Idea Challenge este un experiment creativ care provoacă tinerii din întreaga lume să găsească o utilitate nouă și inovativă a unui obiect comun în doar 8 zile!

Aceștia trebuie să se organizeze în grupuri a câte 3-5 membri și să colaboreze pentru a implementa împreună ideea de a folosi inventiv obiectul obinuit într-un mod unic, original și durabil în timp. Grupurile sunt divizate în diferite categorii de vârstă: educaţie primară (6-13 ani), secundară (14-18 ani) şi superioară( 19- 23 ani).

Concursul este un exerţiţiu practic interesant şi incitant pentru copii şi studenţi, care îi ajută să-şi dezvolte imaginaţia şi gândirea creativă, deprinzând totodată cunoştinţe despre antreprenoriat. Provocarea este ca grupul format să îşi prezinte invenţia prin intermediul unei prezentări video de trei minute pe Youtube.

Obiectul care va trebui să fie folosit pentru acest concurs va rămâne un mister, până când acesta va fi dezvăluit de organizatorii DECA în data de 10 noiembrie, 2016.

Anul trecut, DECA Idea Challenge a fost organizat în premieră în Republica Moldova, sub egida GEN Moldova, reprezentând un pilon important în campania „Antreprenoriat pentru TINEri”. Tematica de anul trecut la nivel internaţional a fost: Ce poţi face dintr-o cutie de carton?

Echipa Eco Blinds din Chişinău, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, a cucerit cu produsul inovativ pe care l-au expus audienţei largi şi anume jaluzele pur ecologice. Aceştia au dus faima Republicii Moldova dincolo de hotarele ţării, reuşind să se claseze pe locul I la categoria Gimanziu. Mândria a fost şi mai mare întrucât în această competiţie, tinerii din capitală au concurat cu alte echipe din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada ş.a.

Fiind deja la a doua ediţie, în 2016 DECA Idea Challenge îşi propune să revoluţioneze şi să atragă cât mai mulţi antreprenori tineri care să-şi materializeze spiritul ingenios şi avânturile antreprenoriale într-un produs inedit, demn de recunoaştere şi apreciere mondială!

Pentru GEN Moldova, Luminița Rusu, stagiar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s