GEW2016Moldova – Joi, 17 noiembrie – Cercetarea și Dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor

Cea de-a patra zi a Săptămânii Globale a Antreprenoriatului – GEW2016Moldova – se anunță a fi una plină. Astfel, Ambasadoarele GEW YOUth și GEW R&D lansează invitația de a participa la un experiment de cercetare, de a urmări pitchurile studenților și a „învăța” de la antreprenorii cu experiență.

Ambasadoarea GEW Research, Rodica Crudu, ne propune un atelier experimental „Interacțiunea dintre cercetători și actorii ecosistemului antreprenorial” la care sunt așteptați tinerii cercetători din domeniu, precum și cei interesați de domniul cercetărilor în antreprenoriat.

„Scopul evenimentului este de a stabili o platformă de cooperare între tineri cercetători, cercetători cu experiență și mediul de afaceri. Ne propunem să materializa un exercițiu de cercetare-dezvoltare și contribuția acestei activități asupra consolidării ecosistemului antreprenorial în Republica Moldova”, comunică Ambasadoare.

Ziua va continua cu „Student Entrepreneur Pitch Competition”, care va fi moderată și organizată de Maria Ginu-Chisca, Ambasadoare GEW YOUth. „Ne dorim să implicăm studenții, pentru ca să promovam antreprenoriatul, creativitatea și inovația în rândul tinerilor. Ei sunt viitorul țării și trebuie să cunoască care sunt instrumentele și posibilitățile de a aplica cunoștințele acumulate în dezvoltarea antreprenoriatului și a economiei Republicii Moldova”, explică Maria Ginu-Chisca.

Ziua se va încheia cu „Living Library”, o platformă pentru tinerii antreprenori de a împărtăși experiența cu colegii lor începători. „Antreprenoriatul transformă copiii în lideri, în angajatori și le dezvoltă responsabilitatea. Motivația, dorința de a conduce o afacere trebuie insuflate încă din copilărie. Motivația le poate tranforma ideile în afaceri de succes și proiecte reale”, ne spune  Larisa Dodu-Gugea, Ambasadoare GEW YOUth.

Activitățile vor avea loc joi, 17 noiembrie, în cadrul Academiei de Studii Economice, Blocul F. 203. Primul eveniment va începe la ora 9.40.00, al doilea la 11.00, iar cel de-al treilea la ora 13.30.

Pentru GEN Moldova, Victoria Hîncu, stagiar

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s