GEW2016 în jurul lumii

„Time is money” spune un citat din sfera antreprenoriatului. Cu cât mai bine știi să-ți organizezi timpul, cu atât mai eficientă devine afacerea ta. GEN Moldova te îndeamnă să-ți planifici bine agenda, fiindcă au rămas zile numătare până se va da startul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week 2016 – GEW2016Moldova) care va fi organizată în perioada 14 – 20 noiembrie.

Este o tradiție anuală de a reuni antreprenorii din toate sferele sociale și colțurile lumii, de a învăța lucruri noi și de a contribui la educarea unei noi generații de oameni înteresați de antreprenoriat.

Antreprenoriatul desemnează conexiunea entităților la nivel global, astfel în continuare aflați cum are loc organizarea Săptămânii Globale a Antreprenoriatului 2016 pe diferite continente:

 1. AFRICA

GEW Algeria

gewalgerie

Anul acesta Săptămâna Globală al Antreprenoriatului (GEW2016Algeria) se axează pe importanța dezvoltării sectorului agricol și necesitatea extinderii exportului produselor agricole. Astfel, în cadrul GEW2016Algeria vor fi organizate activități pentru antreprenori, experți, cerecetători, studenți care fac dezvoltă acest domeniu. Scopul evenimentelor este de a descoperi sectorul agricol într-o altă ipostază, din perspectica sectorului ce oferă profit, beneficii și locuri de muncă.

GEW Africa de Sud

gewsouthafrica

Capitala Congresului Global al Antreprenoriatului 2017, Johannesburg  (Africa de Sud) va găzdui în acest an cele mai importante evenimente din cadrul Săptămânii Globale a Anrreprenoriatului. Nume de afiș al evenimentului constituie Lindiwe Zulu, ministru al Businessului Mic,  premierul David Makhura  și Președintele Global Entrepreneurship Network (GEN), Jonathan Ortmans.

Evenimentele din cadrul SĂPTĂMÂNII vor demara pe 11 noiembrie 2016 și se vor axa pe subiectul: Dezvoltarea Întreprinderilor Industriale (Industrial Development Corporation – IDC). La evenimentul sunt așteptați 500 – 800 delegații, ce vor include cercetători, antreprenori și experți.

Printre evenimente organizate se enumeră:

 • IntraContinetalTrade for small business opportunities
 • Women in Entrepreneurship
 • Township Economy
 • My Growth Forum.

2. ASIA

Pentru evenimentul cu milioane de participanți, țările din Asia propun proiecte creative și inovaționale.

GEN Myanmar

gewmyanmar

De exemplu, GEN Myanmar propune celebrarea Săptămânii Globale a Antreprenoriatului printr-un joc, numit „Scavenger hunt game”, care va permite participanților să exploreze ecosistemul antreprenorial al Myanmarului.

Ultimile 24 de ore sunt cele mai intensive, fiecare oră având tot mai multe activități suplimentare și creative.

Echipele câștigătoare au posibilitatea de a deveni rezidenți ai open space-ului din Yangon sau oportunitatea de a participa la sesiuni de traininguri și seminare, precum și obținerea cardurilor de reduceri, cadouri, produse, servicii din partea antreprenorilor/întreprinderilor locale.

GEW Vietnam

În Săptămîna Globală al Antreprenoriatului, GEN Vietnam îmbină pasiunea pentru antreprenoriat cu evenimente creative, subiecte originale, activități pentru toate grupurile de persoane, care-și doresc să facă schimb de experiență și de a ajuta la fondarea afacerilor atât în interiorul, cât și în exteriorul țării.

 

III. EUROPA

Propababil, în cel mai activ mod, Săptămâna Globală al Antreprenoriatului se sărbătorește în țările europene.

GEW Belarus

gewbelarus

GEN Belarus propune un șir de activități creative, care implică lucrul în echipe, brainstorming, questuri etc. Astfel, pe parcursul SĂPTĂMÂNII, antreprenorii vor primi nu numai cunoștințe și capacități noi, dar și emoții pozitive și multă-multă plăcere din participarea în activități și discuții de panel.

Pentru GEW2016, organizatorii au invitat speakeri din Belorusia,  Rusia, SUA, Finlanda, Germania, Olanda, Italia, Israel, Estonia etc, care vor aborda subiecte precum:

 • GovTech Hackaton
 • Digital Marketing
 • Ecosisteme
 • Inovații în antreprenoriat
 • Investiții

 

GEW Georgia

gewgeorgiaGEW2016Georgia aduce un program ce se axează pe antreprenoriatul feminin, antreprenoriatul pentru tineri,  încurajarea de a deveni antreprenori etc.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Stat din Georgia, care  este partenerul organizației GEN Georgia și contribuie nemijlocit  la organizarea SĂPTĂMÂNII.

Activitățile GEW2016Georgia vor fi ghidate de  speakeri și mentori talentați, grupuri-țintă care vor influența puternic întreprinderile și asociațiile la nivel național.

 

GEW Germania

gew-germany

În Germania GEW se organizează din Din anul 2010, Săptămâna Globală a Antreprenoriat este organizată sub egida Ministerul Federal al Economiei și Energeticii.

GEW2016Germany își propune să creeze o rețea națională pentru a promova spiritul antreprenorial în întreaga Germanie. SĂPTĂMÂNA se organizează pentru antreprenori, studenți, experți cu scopul de a crește gradul de conștientizare a antreprenoriatului și importanța acestuia în cadrul societății.

 

GEW Norvegia

gewnorway

Săptămâna Globală a Antreprenoriatului se organizează în orașul Bergen și se specializează în evenimentele de inovare, care vor ajuta la valorificarea dezvoltării antreprenoriatului și la creșterea vizibilitatății antreprenoriatului în regiunea Bergen.

Scopul SĂPTĂMÂNII este de a aduna persoanele interesate de antreprenoriat și de a organiza un schimb de experiență care va aduce la crearea programelor și proiectelor inovative și non-standarte.

Reprezentanții întreprinderilor, companiilor private și publice, instituții publice, studenți, antreprenori și investitori vor contribui prin diferite activități. Unul dintre principalele obiective ale SĂPTĂMÂNA este de a oferi oamenilor posibilitatea de a cunoaște mai bine medii noi de antreprenoriat și ecosisteme.

 

GEW Portugalia

gewportugal

Este una din cele mai active organizații GEN, atât la nivel european, cât și mondial. Astfel, pe parcursul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului, propun activități în mai multe orașe din Portugalia, precum ar fi:

 • „Creative Calendars – 2017” by little entrepreneurs
 • Job Shadow Day
 • Entrepreneurship Contest „The Best Pêra Rocha Sweet” by ComDignitatis
 • Marketing Digital
 • Business Beer Break by Zymology @Mafra Business Factory
 • Autumn Fair by School E.B.1/J.I. S. Miguel – Enxara do Bispo
 • NewCos Festival Lisboa
 • Web Summit Chill Out
 • Web Marketing

 

 

 GEW2016Moldova

gewmoldova

În Republica Moldova, Săptămâna Globală a Antreprenoriatul a ajuns la cea de-a patra ediție. Activitățile din acest an se vor axa pe unele subiecte tematice, propuse la nivel global.

Astfel, Ziua de luni, 14 noiembrie este dedicat  „Orașelor Antreprenoriale”, evenimentul care adună pentru o zi, reprezentanți ai Incubatoarelor de Afaceri din regiuni pentru a discuta posibilitățile și oportunitățile de dezvoltare a antreprenoriatului la nivel local, crearea interacțiunii dintre actori și promovarea ideii curajoase.

În seara primei zile a SĂPTĂMÂNII încălțăm pantofii eleganți și luăm haine mai elegante pentru a celebra, într-o atmosferă festivă „Lansarea Festivă a GEW2016Moldova”.

Marți, „trecem la personal”, prin organizarea „Management Personal și Productivitate”, un eveniment care este dedicat exclusiv Femeilor, dar la care și bărbații vor putea participa. Doar că accentul va fi pe partea frumoasă a antreprenoriatului, pentru că este ziua dedicată „Antreprenoriatului Feminin”.

Miercuri facem bani sau, mai bine zis, ascultăm ofertele propuse de bănci și instituții de finanțare și le selectăm pe cele care se pliază afacerii noastre. Pentru că Miercuri este „Ziua Investițiilor” și investitorii vin să ne convingă de faptul că oferta lor este cea mai bună.

Joi vorbim antreprenoriat pe limbajul tinerilor. Pentru că este ziua dedicată dezvoltării abilităților antreprenoriale în rândul generațiilor care ne calcă pe urmă, este ziua „Antreprenoriatului pentru Tineri și Cercetare și Dezvoltare”.

Încheiem GEW2016Moldova cu un eveniment care a ajuns la cea de-a doua ediție: Huddle-ul. De aceaastă dată vom căuta căile de globalizare a afacerilor, prin „GEW ScaleUP”.

Participare se face în baza completării Formularului de Participant.

 Pentru GEN Moldova: Sanda Panteleimonov și Victoria Hîncu, stagiare GEN Moldova

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s