Lansare Festivă #GEW2016Moldova

„Cum îți petreci ziua de luni, așa îți va merge toată săptămâna”, spune o vorbă rămasă de la bunica. Pornind de la această premisă, GEN Moldova a planificat seara de luni, 14 noiembrie, să fie una Festivă și să lanseze cea de-a patra ediție a Săptămânii Globale a Antreprenoriatului (#GEW2016Moldova).

Evenimentul a fost unul care a adus culoare, ploaie cu premii, a încălzit atmosfera cu zâmbete și bună dispoziție, a trasat planuri pentru viitor. Circa 80 de persoane au lăsat grijile pentru ziua de mâine și au ales să ne fie alături la celebrarea campaniei globale de sărbătorire a antreprenoriatului.

imag3770

„Pentru al patrulea an, evenimentul se desfășoară și în Republica Moldova și adună persoane cu spirit de întreprinzător, curajoși și deschizători de drumuri, pentru a stabili parteneriate, „fura” experiență, crește o nouă generație de antreprenori. #GEW2016 vine cu o nouă ediție care adresează întrebări și descoperă noi modalități de dezvoltare a antreprenoriatului. În această SĂPTĂMÂNĂ vor fi dezbătute subiecte propuse de GEN Global, precum ar fi #GEWCities, #GEWWomen, #GEWInvest, #GEWYOUth, #GEWResearch and Development. O noutate pentru ediția din acest an este #GEWScaleUp sau expansiunea afacerii la nivel global.Dar în această seară avem trei motive pentru a celebra:

 • Lansarea GEW2016
 • Lansarea Cărții „Fii pe primul loc în viața ta”, de Mihaela Stroe
 • Un teaser privind lansarea Brandului de vinuri „Unicorn Estate”.

Ne vor ajuta în această seară invitații de onoare: moderatoarea Elena Robu, sociolog, speaker motivaţional, autor şi specialist în comunicarea nonverbală Mihaela Stroe și oenologul Sergiu Gălușcă, ne va bucura cu premii, Irina Calancea, fondatoarea „Irka Shoes”, spune Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

15027860_1863790227183553_6759045429295606934_n

Purtând o rochie sobră, de culoare roșie, schițând un zâmbet ce ascunde emoțiile, vine în fața publicului curios Mihaela Stroe. Chipul se luminează și nu se observă oboseala de la „Maratonul” interviurilor TV, orele puține de somn și drumul lung dintre Sibiu spre Chișinău. Deschide sufletul și vorbește, mai mult de o oră neîntrerupt, despre schimbarea carierei, activitatea de antreprenoriat, provocările pe care le-a întâlnit, experiența cu Joe Navarro, proiectele de suflet – băieții ei.

15134789_1230757013613695_8278572670719964899_n

„Mă bucur să revin în Republica Moldova, de această dată am venit cu daruri. Mă simt onoroată să vă am alături în seara aceasta, când vom lansa cele două cărți ale mele „În armonie cu mine!” și „Fii pe primul loc în viața ta”. Dar până a ajunge să Fii pe primul loc în viața ta, e bine să adoptăm  opt Competențe de bază care ne vor ajuta:

 1. Organizarea și disciplinarea
 2. Analiză și rezolvare de probleme
 3. Rezistența la stres
 4. Comunicare
 5. Lucrul în echipă
 6. Orientarea către rezultate
 7. Lidership
 8. Învățarea.

Acestea reprezintă, în opinia mea, ingredientele de bază în receta succesului în antreprenoriat”, spune Mihaela.

Despre dăruire și pasiune pentru ceea ce face a vorbit și oenologul Sergiu Gălușcă, ce ne-a provocat simțurile olfactive și ne-a lăsat în așteptarea apariției pe piață a noului brand vinicol „Unicorn Estate”. „Atunci când oferi o parte din tine afacerii în care crezi, rezultatele nu întârzie să apară. Brandul „Unicorn Estate”, își propune să aducă un concept nou, care va permite cumpărătorilor, noi le spunem prietenilor noștri, să se bucure de vinuri alese, de o atmosferă pașnică și bucate alese”, povestește cu entuziasm Sergiu Gălușcă, în timp ce împarte sticlele de vin câștigătorilor tombolei și îndeamnă participanții să guste din licoarea lui Bachus.

This slideshow requires JavaScript.

Premiile serii au fost: trei sticle de vin, 15 carduri cadou din partea Irka Shoes”, șase cărți, și sesiuni online de training, audiobookuri din partea Mihaelei Stroe. „La „Irka Shoes” avem un concept, în momentul în care primim ceva, ne dorim să oferim înapoi. În această seară ne-am încărcat bateriile pentru perioada următoare și venim în întâmpinarea cu un set de cadouri pentru participanți și participante”, spune Irina Calance, fondatoare „Irka Shoes”.

Cadourile au fost pe placul persoanelor prezente. „Nu câștig niciodată la tombole. Seara aceasta este o premieră pentru mine și sper că continuie”, spune Veronica Gherbovețchi, participantă.

„Multă din informația din această seară este cunoscută de noi. Dar nu atragem atenția și o lăsăm să treacă pe lângă noi. Mihaela a sistematizat-o și ne-a prezentat-o într-o formă accesibilă. Cu toții am făcut notițe, pe care le vom urma în viața de zi cu zi”, remarcă Larisa Dodu-Gugea.

15134762_1302199479832611_5160107912988404296_n

Săptămâna Globală a Antreprenoriatului a continuat cu Ziua de Marți și cu Antrerpenoriatul Feminin.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s