GEW2016Moldova – Marți, 15 noiembrie, Antreprenoriatul Feminin

Pentru al patrulea an consecutiv, GEN Moldova celebrează Antreprenoriatul Feminin. Astfel, cea de-a doua zi a Săptămânii Globale a Antreprneoriatului – GEW2016Moldova a fost dedicată întreprinzătoarelor care și-au luat soarta în mâini, curajoaselor care luptă în fiecare zi cu provocări, antreprenoarelor din Republica Moldova, care au participat la GEN Women Conference.

This slideshow requires JavaScript.

Ziua de Marți, 15 noiembrie, s-a dovedit a fi una plină, participantele au avut parte de traininguri, workshopuri, sesiuni de network. Au venit în fața lor și au împărtășit din experiență psihologul Mihaela Stroe, comunicatorul Marina Gospodarenco, producătorul și antreprenoarea Alla Donțu, președinta GEN Moldova și creierul GEW Moldova, Olesea Fortuna și Viorica Rumleanschi, traducătoarea limbajului cifrelor.

În cadrul Conferinței „Managementul personal” au fost abordate subiecte complexe precum Completarea Declaraței impozitului pe venit CET14, Calcul contribuțiilor și impozitului pe venit aferent salariului, Comunicare personală, Pregătirea pentru public speaking, Managementul timpului și lupta cu hoții de timp, Reziliență.

This slideshow requires JavaScript.

„Ne-am propus, cu ajutorul unor experți, traineri și mentori care lucrează în diferite sectoare, să oferim susținere și să facem din antreprenoriat o sărbătoare, ca acesta să fie accesibil mai multor femei și ele să fie mai îndrăznețe, să aibă mai multe aspirații și să-și crească afacerea atât în țară, cât și la nivel global. Pe parcursul unei zile, acestea au reușit să planifice ziua așa ca să reușească mai multe, să se pregătească temeinic pentru o prezentare și să fie mai insistente, ca să reușească în tot ce-și propun”, explică Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

This slideshow requires JavaScript.

După un set de exerciții de cunoaștere și interacțiune, în fața participantelor a ieșit psihologul Mihaela Stroe, care le-a vorbit despre „Time Management – Un altfel Time Control”. „Zi de zi e bine să luptăm cu „hoții de timp”, să prioretizăm sarcinile pe care ar fi bine să le facem acum și care mai așteaptă, să facem auditul timpului pentru o săptămână, cel puțin, și să vedem unde se duc minutele noastre”, menționează Mihaela Stroe.

Un altfel de Public Speaking a oferit Alla Donțu, care le-a făcut pe participante să cânte, să strige, să chiuie și să descopere puterea internă. „Noi nu realizăm că vocea poate fi modelată și utilizată așa cum ne trebuie în anumite momente. De cele mai dese ori ne împăcăm cu gândul că așa ne-a fost dată vocea de la Dumnezeu și nu încercăm să o folosim la maximul posibil”, comunică Alla Donțu, fondatoare „Youbesc Creative Studio”.

Vocea cifrelor a fost Viorica Rumleanschi, fondatoare „VioSer Consulting”, ce a pus mâna pe pix și a descifrat, într-un limbaj accesibil, termeni precum impozite, contribuții, contribuții individuale, salarii, Cod Fiscal. „Atunci când reușești să înțelegi de unde vin sumele și cum pot fi împărțite cifrele ca să iasă salariul, venitul corect, ajungi să fii la zi cu datele și cu efortul depus pentru o anumită sarcină, un anumit serviciu”, susține Viorica Rumleanschi.

De la cifre la stilurile de comunicare și interacțiune cu publicul, cu Marina Gospodarenco. „Emoțiile sunt întotdeauna prezente atunci când vorbești în fața unui public, fie că suntem în fața profesorilor și colegilor de Facultate, fie că facem o prezentare partenerilor sau investitorilor. E bine în acest moment să ne eliberăm de toate gândurile nedorite și să venim în fața oamenilor cu sufletul deschis. Când am ieșit în fața voastră am încercat să vă cuprind pe toate și să vă aduc lângă inima mea, ca să simt așteptările voastre”, spune Marina Gospodarenco, fondatoare „BiFinance”.

15046186_1797090127196199_1158108536_n

Participantele, la rândul lor, au mulțumit speakerilor, prin prezență de spirit și implicare. „Este o zi care mi-a adus satisfacție sufletească și informații pe care am să mă apuc să le pun pe hârtie. Nu e prima participare la GEW și de fiecare dată îmi încarc bateriile pentru perioada următoare, când GEN Moldova va mai organiza evenimente”, susține Stela Babii Fetescu, participantă.

GEW2016Moldova a continuat miercuri cu Ziua Investițiilor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s