GEW2016Moldova – Joi 17 noiembrie – Cercetare și Devoltare (R&D)

Pentru cea de-a patra zi a Săptămânii Globale a Antreprenoriatului – GEW2016Moldova – organizatorii au pregătit un program plin. Ziua a început cu un atelier experimental în domeniul Cercetării și Dezvoltării în Antreprenoriat „Interacțiunea dintre cercetători și actorii ecosistemului antreprenorial”, la care au participat studenți, tineri cercetători din domeniu.

„Scopul evenimentului este de a stabili o platformă de cooperare între tineri cercetători, cercetători cu experiență și mediul de afaceri. Ne propunem să materializa un exercițiu de cercetare-dezvoltare și contribuția acestei activități asupra consolidării ecosistemului antreprenorial în Republica Moldova”, comunică  Rodica Crudu, Ambasadoare GEW Research &Development.

În cadrul atelierului experimental, participanții au fost împărțiți în cinci echipe, ca și cei cinci actori ai Ecosistemului Antreprenorial și au avut sarcina să formuleze argumente care vor fi prezentate reprezentanților unui anumit domeniu.

Primii au ieșit în sală Echipa „Brain power”, care reprezentau domeniul educației.

Următoarele argumente au fost prezentate de către echipa reprezentanților Organizațiilor de suport, prezentate de echipa „Daleo”.

Echipa „Fulger” vine cu unele sugestii pentru Mass media, care ar duce la o colaborare fructuoasă de ambele părți.

Echipa „Mic da Vionic” reprezintă întreprinderile Mici și Mijlocii și fac apel la unificare, care va contribui la dezvoltarea economiei Republicii Moldova.

Echipa „Formula Succesului” s-au adresat, în premieră, președintei Republicii Moldova, aducând argumente pentru o conlucrare viabilă dintre structurile de stat și antreprenori.

Ziua a continuat cu „Student Entrepreneur Pitch Competition”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s