Îndemnul Allei Donțu: Dă frâu liber vocii tale!

Cum arată vocea? Care este imaginea nevăzută de retina ochiului, dar care penetrează anumte celule ale creierului și trimit impulsuri care stârnesc emoții. Cum arată o amprentă vocală? Ne explică Alla Donțu, co-fondator și președinte YOUBESC Creative Institute.

Ce este vocea?

Vocea este un instrument care vorbește foarte mult despre ce este omul. Știu că multă lume va zice că nu este adevărat. Sunt persoane deștepte care vorbesc puțin, dar asta vorbește despre anumite tuneluri, trăiri sau măști pe care le îmbracă acea persoană. Și din păcate avem profesori, experți, traineri care vin în fața publicului cu o informație importană și unică, dar capacitatea lor de a vorbi sau de emisie este într-atât de slabă că mesajul nu reușește să ajungă la discipoli.

Știm cum arată amprenta unei mâini? Vocea are amprentă? Dacă da, atunci cum arată?

Sunt sigură că foarte multă lume o să fie straniu că eu, de cele mai dese ori, vocea interpretului sau a voice overului în general, nu o aud atât de mult, pe cât o văd. Sunt un șir de softuri  care arată intensitatea vocii, o măsoară în toate formele posibile și imposibile. Din experiența proprie pot spune că pentru prima oară am petrecut o probă de voce când aveam 12 ani și am fost acceptată în echipa de la Radio Moldova. Atunci colegii mei mai mari au testat lungimea și lățimea vocii mele.

Cât timp poate să îți ia să reușești să stăpânești vocea?

Vocea, ca și omul, trece prin diferite metamorfoze, mutații și asta durează o viață. Ca să reușim să o stăpânim deplin nu ne ajunge întreaga noastră existență pe pământ. Dar putem să o îmbunătățim.

Vocea e data de la Dumnezeu sau trebuie lucrată ca să reușești să ajungi la public?

Normal că vocea e data de la Dumnezeu. Dar depinde de tine dacă vrei să-i îmbunătățești emisia sau să strici din conjuncture.

Cum își gestionează Alla Donțu de emoțiile?

Despre aceasta o să povestesc în cadrul trainingului Dă frâu liber vocii tale!, în cadrul căruia îmi propun să vorbesc despre legătura directă dintre psihic (fonul nostru emoțional) și voce. Exercițiile de dezvoltare a aparatului de vorbire sunt partea tehnică importantă de gestiune a vocii, dar ele functioneaza mult mai eficient când sunt in armonie cu întelegerea și coordonarea fonului nostru emotional. Vocea care trăieste în noi, nu întotdeauna are curaj sau poate nu știe cum, să fie emisă afară ca sa fim auziți și percepuți conform aștepteptărilor nostre. Voi aduce exerciții simple, dar extrem de importante, din „propria bucatarie” care ne vor ajuta să tăiem nodul gordian când avem emoții. și ele ne joaca festa in public.

Cui se adresează acest training?

Antreprenoarelor care vor:

1. să descopere secretele psihologiei vocii;
2. să afle detalii despre comunicarea nonverbală;
3. să vadă cum arata „amprenta” vocii  la propriu;
4. sa preia din tehnicile Allei Dontu de gestionare a emotiilor in timpul unui discurs;
5. să te aleaga cu o înregistrare profesionistă a propriului discurs în studioul YOUBESC.
Trainingul  „Dă frâu liber vocii tale!” este organizat de GEN Moldova, în colaborare cu YOUBESC Creative Institute, și reprezintă un Test Drive pentru VOCEA TA

În premieră, lansăm seria de traininguri de modelare si descoperire a vocii: Dă frâu liber vocii tale!

Atunci te invităm în perioada 20 – 22 decembrie, ora 18.00 – 21.00 să participi.

Taxa de participare: 500 de lei
Înscrierea se face prin completarea Formularului: https://docs.google.com/forms/d/1jrKH78w5h6YZYie5i__AWKUXJAtR5CMLn_-szyhr-aM/edit

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s