GEN Moldova Martie Aprilie 2016

Primele două luni ale primăverii au fost marcate de două evenimente majore: CREATIVE Women și Global Entrepreneurship Congress, din Medellin, Columbia. În aceeași ordine, în luna aprilie a fost dat startul înregistrărilor pentu a participa la etapa națională a Eurovisionului Industriilor Creative – Creative Business Cup.

CREATIVE Women

dscn5261

Obiceiurile frumoase e bine să le păstrăm și să le promovăm. Unul dintre aceste obiceiuri este de a lansa îndemnul pentru antreprenoare ca să lase pentru o zi grijile pentru afacere, casă, copii și să participe la evenimentul antreprenorial al lunii martie CREATIVE Women, organizat de Rețeaua Globală a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Network – GEN Moldova), în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann.

This slideshow requires JavaScript.

„Ne-am propus, cu ajutorul unor experți, traineri și mentori care lucrează în diferite sectoare ale economiei, să oferim susținere și să facem din antreprenoriat o sărbătoare ca acesta să fie accesibil mai multor femei și să fie ele mai îndrăznețe, să aibă mai multe aspirații și să-și crească afacerea atât în țară, cât și la nivel globalal. Pe parcursul unei zile, acestea au reușit să modeleze creativ afacerilor, prin utilizarea instrumentelor și percepțiilor culturale și aplicarea lor în designul afacerii”, explică Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

Reprezentantul Fundației Friedrich Naumann, Vlad Gîlcă, a menționat că antreprenoarele au avut în fața lor prieteni, în care pot găsi un mentor, nu profesor. „Avem încredere în femeile din Republica Moldova, știu că au o bază mare de cunoștințe, dar vrem să le ajutăm să ajungă și mai departe”, este de părere Gîlcă.

Printre speakerii zilei au fost: Andrei Chistol, secretar de stat în cadrul Biroului Europa Creativă, Svetlana Muntean, Vicedirectorul AGEPI. Trainerii au venit au atât din Republica Moldova, cât și din afară: Antonio Carlos Ruiz (Spania), Anca Albu (România), Anna Petrova  (Ucraina) și Vasilisa Smirnova (Republica Moldova).

This slideshow requires JavaScript.

Au acceptat provocarea să facă un transfer de experiență trei femei de afaceri din Republica Moldova: Scarlett O’Harra de Moldova, Rodica Ciorănică (VIP Magazin), persoana care deține și vinde iluzii, Alla Donțu (YOUBESC Creative Institute) și antreprenoarea care a visat, a muncit și acum culege roade Irina Calancea (Irka Shoes).

Ziua s-a încheiat cu o tombolă cu premii oferite de partenerilor AGEPI, IRKA SHOES, Mossa, Poiana Winery, VIOSER Consulting.

Global Entrepreneurship Congress

26103187060_c6869658a6_z

Pentru al treile an, GEN Moldova participă la evenimentul care dă startul activităților GEN Global: Congresul Global al Antreprenoriatului, care se desfășoară în acest an în orașul Medellin, din Columbia. Timp de patru zile, factori de decizie, antreprenori, reprezentanți ai mediului academic, media din peste 160 de state s-au adunat în statul din America Latină pentru a discuta ultimele tendințe de dezvoltare a antreprenoriatului.

This slideshow requires JavaScript.

Printre speakerii notorii și oaspeții de onoare ale evenimentului se numără Jonathan Ortmans, președinte GEN Global,  Maria  Contreras-Sweet, din Cabinetului președintelui american Barak Obama pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii ș.a
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s