Fashion Acceleration Program și-a selectat primii finaliști

Au fost selectați primii 23 de participanți la „Fashion Acceleration Program”. Aceștia au fost desemnați de către membrii juriului de specialitate dintre cei circa 50 de aplicanți, în cadrul unui Pitching Day. Participanții au avut sarcina să prezinte afacerea și produsele lor, nivelul de dezvoltare, experiența echipei în domeniul business și în domeniul fashion, precum și potențialul de creștere și de dezvoltare a afacerii pe termen lung.

Potrivit organizatorilor, programul de Accelerare a brandurilor fashion va propune să descopere branduri cu potențial internațional care doresc să cucerească piața globală de fashion. „Antreprenorii selectați vor trece un program de instruire de  o săptămână, după care vor fi selectate  6 – 8 echipe finale care vor avea ocazia să conlucreze cu mentori internaționali de la Fashion Technology Accelerator din Milano, dar și să participe la cursuri la Universitatea Polimoda din Florența, una dintre cele mai bune instituții de învățământ din domeniul  fashion, design, marketing sau fashion business managment. După aceste instruiri, designerii vor elabora modelul de business care să fie competitiv la nivel internațional”,  amenționat Doina Nistor, directorul Proiectului de Competitivitate din Moldova.

Programul de training va avea loc în perioada 16 – 26 februarie și va cuprinde 40 ore academice, pe parcursul cărora, echipele participante vor avea sesiuni de training din partea experților locali și internaționali cu experiență vastă pe segmentul de business, fashion și tehnologie, pentru dezvoltarea modelului de business. Participanții vor avea acces la traininguri pe: Business Modeling, Customer Development & Product Development, Finance & Management, Design & Branding. La finalul acestei etape, start-upurile își vor crea  prezentările Modelului de Business în baza cărora 6-8 echipe vor fi selectate pentru etapa finală de accelerare.

dsc04393

Pentru participarea la această etapă de training, antreprenorii vor trebui să achite o taxă de 500 de lei pentru o persoană. Designerii care au fost selectați susțin că acest program le va aduce mai multe beneficii, iar în urma instruirilor vor cunoaște mai multe detalii despre dezvoltarea afacerii lor pe plan internațional.

Participanții s-au arătat încântați de Accelerator, menționând că este o oportunitate de a învăța, descoperi noilor tendințe din domeniul fashion și modalități de externalizare a afacerii.

„Suntem un brand local cu o istorie de șapte ani pe piață. Avem trei linii: rochii de seară, rochii de mireasă și ultima este ready to wear, care este pentru portul uzual. Am hotărât să particip la acest proiect deoarece niciodată nu e târziu să mai înveți ceva nou și simt că este lipsa de informații care nu o posed pentru a face lucru mai eficient, să lucrez cu mai mult spor”, spune Eugen Hudorjcov, designer și unul dintre beneficiarii proiectului.

dsc04409

„Produsul lansat de brandul nostru este o combinație dintre tehnica de lasetă cu decorul manual.  La această etapă de evoluție, ne permitem să lansăm colecții periodic, ne permitem să facem vânzări noi și dorim să ne extindem și pe piața externă, iar acest lucru necesită  cunoștințe pe care le poți căpăta doar de la oamenii din domeniu. Acest program este o șansă pentru noi de a învăța de la cei mai buni și credem că după aceasta vom ști detalii prețioase despre prezența afaceri noastre în afara țării, legate de logistică legate de producerea în cantitate mai mare, legate de marketing și comunicare, adică o serie de cunoștințe care mai greu le capeți făcând pur și simpul facultatea sau doar producerea”, comunică și Geo Lupașcu, antreprenor în domeniul fashion.

Următoarea rundă de selecție va avea loc la finele lunii februarie, iar atunci 6-8 start-upuri vor fi selectate pentru a participa la Acceleration Lab.

Programul “Fashion Acceleration Program”, care va dura șase luni este un proiect lansat pentru prima dată în țara noastră de Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse” în colaborarea cu Fashion Technology Accelerator Milan și Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS), fiind susținut de USAID și Guvernul Suediei prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s