7 etape ale durerii care te ajută să reușești

Succesul este asemenea unui munte pe care îl escaladezi. Este o călătorie. Poate dura o viață să construiești o afacere, îți asumi riscuri, modificări de atitudine și dezvoltare personală. Călătoria te învață să faci față eșecului. Te înveți să te ridici și să continui drumul spre împlinirea visului. Dar dacă vrei să reușești, e bine să ai capacitatea de rezistență și a face față necunoscutelor care apar în cale. Psihologul american, Sherrie Campbell, a identificat 7 factori pe care să-i ia în considerație orice antreprenor în drumul lui spre realizarea visurilor.

1. Durerea

Fiecare persoană de succes a avut de înfruntat un drum dureros. Durerea este o parte integrală și esențială a goanei după vise. Nimic nu se dă ușor, dar orice istorie dureroasă are potențial de a deveni de succes. Poți să accepți durerea ca un companion de călătorie, în loc de a lupta cu el și a depune mai mult efort pentru a submina. Vezi fiecare zi ca una în care ești binecuvântat cu șanse și oportunități noi de a continua. Nesiguranța și stresul sunt inevitabile. Ambele solicită unele modificări de comportament, viziune, îndrumare. Dar puțin stres vă poate împinge spre o direcție pozitivă.

2. Renunțarea prematură

Uneori s-ar putea să simțiți că urmarea viselor nu duce nicăieri și te simți pierdut și fără speranță. Acestea sunt momentele când trebuie să continui drumul și să te ții de viziunile, care îți vor permite să recapeți motivația. Trebuie să te pregătești psihologic să lupți cu vocile din interiorul tău care poate deveni o forță ce trebuie luată în calcul atunci când vrei să continui și să te impulsionezi să mergi mai departe chiar dacă nu ai chef. Cel mai ușor de a deraia vagonul de pe linia succesului este să renunți atunci când norii se înghesuie deasupra ta. Renunțarea, atunci când te confrunți cu primele probleme, te poate arunca în rând cu ceilalți mulți. Perseverența duce spre creștere și succes.

3. Deteriorarea (Încheierea) Relațiilor

Odată cu avansarea ta, vei întâlni o persoane care nu vor dori să te susțină. Succesul necesită o muncă enormă și mult sacrificiu. Efortul și timpul de care ai nevoie în această călătorie poate să nu placă unor persoane care așteaptă mai multă atenție. Sacrificiul depus pentru a ajunge acolo unde te-ai pornit, încrederea în faptul că persoanele vor fi alături să te susțină și vor accepta sacrificiile făcute. S-ar putea să închei relațiile cu cei care nu împărtășesc viziunea ta. Pe măsură ce vei lăsa în urmă mai multe trepte, vei lăsa în urmă mai multe persoane.

4. Urât fără motiv

Realitatea este, oamenii nu plac persoanele care au ajuns la un anumit grad de succes. Există un fel de gelozie care vine cu faptul că ești diferit, că urmezi cu încăpățânare și o doză de umilință visele tale. Oamenii mici urăsc persoanele care au tot sau luptă ca să  câștige. Să te confrunți cu persoane geloase este dificil, mai ales dacă îți dorești să menții relația cu acele persoane, care sunt o parte importantă din viața ta. S-ar putea să-i lași să plece. În realitate vor fi o categorie de persoane care nu te vor place pe tine, oricine nu ai fi și orice nu ai face. Folosești aceste persoane pentru a testa rezistența și de a te motiva ca să alimentezi încăpățânarea. Succesul este întotdeauna cea mai mare răzbunare.

5. Nesiguranța

De nouă din zece ori, când vei începe o afacere te vei simți paralizat. Se va întâmpla din cauza nesiguranței. Vei pune la îndoială  cunoștințele, deciziile pe care le-ai luat, chiar și instinctele tale. Toate aceste îndoieli creează un conflict intern privind ceea ce trebuie să faci pentru a continua. Ești nesigur, pentru că nu-ți dorești să iei o decizie greșită, care va duce la o greșeală iremediabilă. Țineți minte: Nu există greșeli ce nu pot fi modificate, există greșeli ce deschid noi direcții. Trebuie să vă împingeți să continuați să depăziți îndoielile, care sunt o parte inevitabilă a succesului. Important este să acționezi în ciuda lor.

6. Eșecul

Asumarea de riscuri este sufletul oricărui drum spre succes. De multe ori ești nevoit să sari în gol, ca să vezi ce se va întâmpla. Atunci când urmărești visul, te vei confrunta, în mod constant ,cu alegeri care implică un risc. Riscul este, prin natura sa, înfricoșător. Este posibil să pierzi economiile de-o viață sau reputația. Risști să fii criticat și umilit. Vei fi nevoit să aduni iarăși piesele și să începi din nou și din nou. În drumul tău spre succes renunți la ceea ce știi pentru ce ar putea fi. Speranța este singurul tău drog în această perioadă. Recompensa poate fi mare, dar la fel și costurile. Vei eșua, dar va trebui să te ridici. Eșecul te ajută să cultivi reziliența. Scopul eșecului este de a ajusta eforturile spre succes.

7. Destinația

Pentru a realiza ceva trebuie să gândești pozitiv. Trebuie să știi că ceea ce faci este corect. Trebuie să crezi că vei reuși și să ai încredere în proces. Atunci când gândurile pozitive și acțiunile concentrate sunt combinate nu este nimic ce nu poate fi realizat. Atunci când se unesc ideile, atitudinile și gândurile pe aceeași undă pozitivă, lupta nu este nimic altceva decât o altă componentă esențială a succesului. Totul începe de la tine. Atunci când te îndrăgostești de o idee măreață, soarta te va împinge să o urmezi. Viziunea ta poate avea un impact asupra lumii, dar trebuie să dorești aceasta cu adevărat. Viziunea este premiul, nu banii sau rezultatele finale. Pentru aceasta ești aici, nu-i așa? Pentru a avea un impact, pentru a face diferența. Atunci când descoperi că succesul tău îmbunătățește și influențează pozitiv viața altora, efortul depus va fi meritat. Nu cred că „destinația” este un spațiu. Destinația este un sentiment. Este experiența de a simți cum este să miști, să contribui și să ajuți să faci o lume mai bună.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s