GEN Global anunță lansarea, în premieră, a Studiului privind Mentalitatea Antreprenorială

Rețeaua Globală a Antreprenoriatului anunță o nouă colaborare cu Fundația „Allan Gray Orbis”, în parteneriat cu „MindCette”, care va rezulta cu difuzarea, în premieră, a unui studiu ce va pune accent pe elementele mentalității antreprenoriale, prin lansarea unui proiect pilot a antrerpenorilor din Africa de Sud, anunță genglobal.org.

Studiul va încerca să găsească răspunuri la întrebări, cum ar fi: „Ce motivează persoanele să devină antreprenori? Care este mentalitatea care are ca rezultat o acțiune antreprenorială de succes?”.

Proiectul Antreprenorial Global privind Mentalitatea Antreprenorială este condus de  Rețeaua Globală de Cercetarea Antreprenorială (Global Entrepreneurship Research Network  – GERN) și Fundația Allan Gray Orbis. Scopul este de a crea o metodologie robustă, bazată pe evidență pentur a măsura mentalitatea antreprenorială în regiune sau țară.

„Pentru a dezvolta un plan convingător de a construi un ecosistem antreprenorial global prosper, este necesar să înțelegem cel mai bine ce-i motivează pe oameni să lanseze afacerile proprii și mentalitatea comunităților, cultura antreprenorială care promovează istoriile de succes”, spune Jonathan Ortmans, președinte Global Entrepreneurship Network. „Acest studiu va oferi nu doar o perspectivă de neprețuit asupra ecosistemului antreprenorial al Africii de Sud, dar va lansa studii similare în alte regiuni la nivel global”, mai menționează Ortmans.

Proiectul își propune să:
• Construiască  unei percepții comune privind spiritul antreprenorial
• Introducerea unui sistem de date pentru evaluarea dezvoltării spiritului antreprenorial
• Dezvăluirea noilor perspective asupra spiritului antreprenorial
• Crearea unui obiectiv, unei metodologii cuantificabile pentru măsurarea progreselor realizate în timp
• Asigurarea unui cadru bazat pe dovezi pentru elaborarea de recomandări pentru dezvoltarea de noi politici și programe
• Creșterea acțiunii antreprenoriale în întreaga lume.

„Dezvoltarea spiritului antreprenorial este una dintre pietrele de temelie ale modalităților de predare a antreprenoriatului în cadrul Fundației Allan Gray Orbis”, declară Anthony Farr, director executiv al Fundației. „Acesta este unul dintre motivele pentru care Fundația sprijină această cercetare, care va permite, în cele din urmă, să măsoare un profil național de mentalitate a antreprenoriatului”, continuă Farr.

Cercetătorii de bază ai studiului – Jacobs, Commarmond and Shaver – vor face o prezentare în cadrul Congresului Global al Antreprenoriatului din Johannesburg, Africa de Sud, unde vor fi prezentate rezultatele inițiale și analizele studiului-pilot.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s