De la Dragoste la Antreprenoriat este doar un pas

Chiar dacă toți sunt împotriva relației voastre, oricum veți rămâne împreună. Nu-i așa?

Situația e similară atunci când lansezi o afacere.

Asemănările dintre iubire și antreprenoriat sunt atât de evidente, că nu avem nevoie de expertiză.

Este interesant că, după ce descoperim, similitudinile, devine dificil să facem diferența dintre dragoste și antreprenoriat.

Provocările începutului

Un sondaj printre directorii mai multor companii arată că circa 80% ar dori să devină antreprenori. Există doar o singură problemă – frica de eșec. Ai nevoie de puțin mult curaj să renunți la comoditatea lucrului în oficiu, pentur nesiguranța în antreprenoriat. La fel e și cu dragostea: cel mai dificil este să deschizi sufletul în fața persoanei care este necunoscută la acel moment și să-i declari sentimentele.

Curajul te lasă și te gândești la emoțiile pe care le vei avea dacă va spune NU. Când îți iei inima în dinți să te apropii, fluturii din stomac se pornesc, iar picioarele o iau la sănătoasa în altă direcție. „DATA VIITOARE!”, te consolezi.

Dacă, însă, îți dorești cu adevărat, aduni toată puterea pe care o ai, te apropii și rostești tare și răspicat – „Demisionez” sau „Te iubesc!”, după caz.

De neoprit

Chiar dacă toată lumea este împotriva ta, nu te vei opri. Nu-i așa?

În lumea aceasta mare este o persoană lângă care vrei să petreci toată viața. Restul sunt imagini trecătoare.

Atunci când lumea contruiește bariere în jurul vostru, găsești noi modalități de a ajunge la persoana iubită.

Ai putea fi o pesoană singuratică, dar deschisă să se împrietenească cu alți oameni care împărtășesc viziunile și ideile.

Dragostea te face încăpățănat și motivat să rupi orice bariere care ar putea apărea între tine și persoana iubită sau ideea de afacere pe care o ai.

Este necesar doar să găsești calea de a realiza ce-ți dorești. În business se numește determinare, în dragoste – Puterea Iubirii!

Semnificații și descoperiri noi

Culoarea cerului tot azurie este, dar că în aceste momente capătă o nuanță mai strălucitoare. Cântecele parcă sună la fel, doar că tu descoperi semnificații ascunse, pe care nu le observai până atunci.

Păsărelele cântă, dar mai melodios și mai melancolic. Citești poveștile de dragoste celebre și rămâi mirat de similitudinile dintre emoțiile personajelor principale și ale tale.

La fel se întâmplă să simți o apropiere de Akio Morita, Sam Walton, Steve Jobs sau Elon Musk după ce închei de citit ultima filă a biografiei lor și atunci găsești motive de inspirație citind citatele publicate pe LinkedIn, ești deja aproape de lumea antreprenorială.

Mereu aproape

Pentru auto-realizare mi s-a recomandat să practic „memoria constantă”. Pentru cei îndrăgostiți aceasta se întâmplă în mod natural.

Tot ce te înconjoară, îți amintește de persoana iubită.

Încet-încet devine un angajament 24X7 și creezi o lume în care aceasta este prezentă în toate lucrurile și situațiile.

Numeroasele arlicații mobile îți amintesc de sarcinile pe care le ai, citind orice articol despre business sau startupuri, faci o comparație involuntară cu afacerea ta, chiar și banerele sclipitoare pe care le întâlnești pe stradă, te duc într-un viitor apropiat definitivând strategia de marketing.

Persoana iubită este mereu în gândurile tale. Dragostea te poate împinge să imaginezi lucruri aparent inimaginabile. În antreprenoriat, îți urmezi visele, mânat de concentrarea exclusivă asupra viziunilor tale.

Accese de furie

Relațiile pot fi reciproce, dar fiecare persoană este individuală. Și sunt perioade, uneori mai dese, când dorințele și prioritățile personale nu se pliază cu cele ale persoanei de lângă tine.

Ia timp să înțelegi necesitățile personale ca să reușești să clădești o relație serioasă.

Uneori, cele mai bune intenții din partea ta, nu-i vor fermeca, uneori un simplu apel va aduce un răspuns pozitiv mai repede.

Sunt perioade în care lipsa de comunicare este rezolvată prin apeluri telefonice de lungă durată după miezul nopții.

La fel este situația și în cadrul companiei tale, cu toate eforturile depuse timp de luni întregi, rezultatele întârzie să apară și ești nevoit să cauți alte alternative.

Dacă ai fost în situația în care să petreci nopți întregi în sesiuni de corectare a erorilor, ca să descoperi alte erori mai mari, atunci recunoști situația.

Dacă tu continui să lucrezi la el, crescîc șansele ca produsul tău să arate bine până dimineața. Ai de a face cu izbucniri de furie nu cu egou, cu iubire și durabilitate.

Călătoria – partea cea mai distractivă

Punctul culminant al antreprenoriatului este de a avea o afacere profitabilă.

Dacă ne referim la dragoste, atunci căsătoria ar putea fi continuarea acesteia. Dar, odată ce te așezi la casa ta, iar profitul afacerii tale devine stabil  îți fai seama în sine, călătoria, drumul parcurs până la acest statut este mult mai interesant.

Te lași purtat de amintirea zilelor pline de incertitudine și nesiguranță și ai vrea să retrăiești emoțiile acelei perioade. Dar acele zile nu se întorc niciodată. Așa că profită de acea perioadă cât mai poți. Prețuiește-o.

Dacă dragoste nu e, nu este nici antreprenoriat.

S-ar putea ca antreprenoriatul să fie o altă față a stării de iubire. Aceasta are urcușurile și coborâșurile ei.

În timp ce lumea spune că ai căzut jos, tu știi că ești în creștere în realizarea aspirațiilor.

Cu toate acestea, în spatele romantismului din relațiile antreprenoriale și de iubire este multă muncă. Ambele, iubirea și afacerea, solicită angajament profund. Ambele au nevoie de curaj pentru a se dezvolta.

Dacă ai fost vreodată îndrăgostit, antreprenoriatul nu ar trebui să fie o piatră de moară pentru tine. Dar nu vei înțelege aceasta până nu te vei implica.

Încercați să săriți să vedeți dacă veți putea zbura. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că ați avut întotdeauna aripi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s