Elon Musk își propune să conecteze creierul uman cu computerul

Limita e Cerul… Dar nu și pentru Elon Musk. După ce și-a lansat SpaceX, companie care își propune să dezvolte curse regulate pe Marte și producerea în masă a automobilelor electrice Tesla, magnatul vine cu un nou produs inovativ, prin care dorește să conecteze creierul uman la computer, scrie , jurnalistul Rolfe Winkler de la Wall Street Journal, citat de businessinsider.

Surse interne au declarat că Neuralink, noua companie, dezvoltă tehnologia „augmentare tehnologică” (neural lace) care va permite oamenilor să comunice în mod direct cu mașinile, fără a interacționa cu obiectele fizice. Neuralink a fost înregistrată ca și o companie de cercetare medicală în statul american California, în luna iulie 2016.

Tehnologia nouă prevede implantarea electrozilor în creierul uman, care va permite să încarce sau să descarce gândurile într-un sau dintr-un computer. Produsul va oferi omenirii posibilitatea să atingă un nivel înalt de funcționare cognitivă.

Tesla a refuzat să comenteze veridicitatea informației apărute în publicație.

Elon Musk și-a exprimat anterior interesul pentru „augmentarea tehnologică”. Acesta a descris potențialul produsului în cadrul Conferinței Vox Media’s Code, din 2016, menționând că aceasta va permite umanității să atingă simbioză cu tehnologiile.

Inventatorul a mai spus că această tehnologie ar putea preveni transformarea unei persoane într-o pisică de casă în momentul apariției Inteligenței Artificiale (IA).

Creatorul a publicat în ianuarie recent pe contul personal de Twitter că se pregătește să facă un anunț privind „augmentarea tehnologică”.

Musk își propune să seteze standarde de securitate pentru Inteligența Artificială, prin intermediul organizației de OpenAI. „Misiunea ONG-ului este de a crea produse avansate în domeniul inteligenței digitale care ar permite întregii omeniri să beneficieze de aceastea”, a menționat Musk.

Dar primele produse Neuralink ar putea implica utilizarea de implanturi pentru a trata afecțiuni cum ar fi epilepsie sau depresie majora, transmite WSJ.

Cercetători din cadrul Universităților California și Duke de asemenea dezvoltă o interfață creier-computer, care ar permite persoanelor care suferă de paraplegie (paralizia ambelor membre inferioare) să meargă din nou.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s