Image

Cupa Businessului Creativ – competiția industriilor creative din Republica Moldova cu potențial de globalizare

Pentru al patrulea an consecutiv, GEN Moldova lansează provocarea pentru antreprenorii creativi și cu abordare creativă a afacerilor de a testa inovativitatea și ingeniozitatea prin intermediul competiției globale, denumită și Eurovisionul Creativității: Cupa Businessului Creativ.

Ce este Cupa Businessului Creativ?

Cupa Businessului Creativ (Creative Business Cup – CBC) este concursul care își propune să consolideze competențele de business ale antreprenorilor inovativi, să dezvolte abilitățile de a crea o companie de succes, bazându-se pe aspectele creative. CBC caută să descopere idei noi, revoluționare cu un potențial de piață și cel puțin o persoană din echipă cu back ground din industriile creative.

Obiectivele Cupei Businessului Creativ:

  •  Consolidarea competențelor de afaceri ale antreprenorilor din cadrul industriilor creative
  •  Promovarea antreprenoriatului prin intermediul industriilor creative
  •  Promovarea câștigătorilor și modelor de urmat.

Cum funcționează Cupa Businessului Creativ?

În fiecare an, Partenerii Naționali organizează etapa națională a competiției. Pentru startupuri, organizația-gazdă reprezintă punctul de plecare spre ediția finală a concursului care se desfășoară în Copenhaga. În Danemarca, aceștia vor concura cu finaliștii naționali din țările organizatoare, în cadrul Cupei Businessului Creativ din Copenhaga, Danemarca, din noiembrie, în perioada Săptămânii Globale a Antreprenoriatului. Startupurile din întreaga lume vor avea posibilitatea de a participa la finalele internaționale, dar nu vor putea concura pentru titlul de cel mai bun antreprenor creativ de la nivel global.

Juriul internațional va alege câștigătorii în baza criteriilor:

  •  Creativitate: Competențele creative sunt cruciale pentru succesul conceptului de afaceri
  •  Potențial de piață: Conceptul de afaceri are un mare potențial de piață.

În cele din urmă, CBC este despre schimbare și responsabilizare, sprijinirea antreprenorilor din întreaga lume!

De ce antreprenorii din cadrul industriilor creative? De ce Cupa Businessului Creativ? 

La nivel global, industriile creative contribuie semnificativ la dezvoltarea economică a societății și la crearea locurilor de muncă – precum și la dezvoltarea a soluțiilor noi și inovative la provocările cu care se confruntă companiile și societatea. Industriile creative contribuie la formarea unei societăți mai dinamice, competitive și inovatoare în multe moduri.

Cupa Businessului Creativ Moldova are drept scop identificarea ideilor creative de afaceri de la noi din țară și promovarea acestora la nivel internațional.

Obiectivul de bază al CBC este susținerea și încurajarea antreprenoriatului creativ autohton pentru a identifica ideile de afaceri replicabile la nivel internațional. Prin participarea la concurs, toţi antreprenorii urmează să-și crească capacitatea de a întemeia sau dezvolta cu succes o companie bazată pe competenţele lor creative.

Lansăm invitația pentru toți antreprenorii din Republica Moldova, care dezvoltă afaceri în design interior și vestimentar, arhitectură, film și radio, artă și meșteșuguri, radio și TV, parcuri de distracții, gastronomie, activități de agrement, precum și din alte domenii care implică idei creative, de a se înscrie la Cupa Businesului Creativ.

Criteriile de eligibilitate:

  • Creativitate. Competențele creative sunt cruciale pentru ca conceptul de business să aibă succes.
  • Potențial de comercializare a produselor/serviciilor. Conceptul de business trebuie să aibă un mare potențial de piață.

Cine poate să participe?

  •   Întreprinzătorii individuali;
  •  Conducătorii/reprezentanții unei companii;
  •  Autorul unui proiect creativ de business fără statut juridic (doar în cazul în care, până la 1 august 2017 are loc înregistrarea în calitate de persoană juridică).

Afacerea trebuie să se realizeze pe teritoriul Republicii Moldova și să facă parte din domeniul creativ. Ideea de afacere se va prezenta în limba engleză de către autor sau o persoană din echipă.

Creativ despre CBC la GEN Attitude

Rasmus

În același timp, GEN Moldova vă invită să urmăriți o nouă emisiune „GEN Attitude” cu Rasmus Wiinstedt Tscherning, director Creative Business Cup, Danemarca, moderată de Olesea Fortuna, manager proiect CBC Moldova. Emisiunea va avea loc miercuri, 17 mai, la 13.00, ora Moldovei, LIVE pe Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=F3a7lGod6Qs

În cadrul emisiunii veți descoperi noutățile pe care le aduce în acest an Cupa Businessului Creativ, care sunt condițiile de participare, beneficiile pe care le aduce înscrierea la competiție și puteți testa dacă sunteți eligibili pentru a accepta provocarea GEN Moldova.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s