Image

Industriile creative generează venituri și crează tot mai multe locuri de muncă

Industriile creative câștigă tot mai mult teren în cadrul antreprenoriatului. Și pe bună dreptate. Studiile arată că aceste sectoare fac parte integrantă și joacă un rol din ce în ce mai important în economia globală. În anul 2013, acestea au generat venituri de 2.250 miliarde USD (3% din PIB-ul mondial) şi au asigurat 29,5 milioane locuri de muncă. Vânzările globale generate de aceste industrii sunt mai mari decât cele din serviciile de telecomunicații şi depășesc PIB-ul Indiei. 1% din populația activă a lumii este angajată în industriile creative, depășind populaţia Coreii de Sud, sau numărul total al locuitorilor din Paris, New York şi Londra la un loc, arată studiul EY „Cultural Times”.

Președintele GEN Moldova și managerul proiectului CBC Moldova, Olesea Fortuna susține că , la nivel global, industriile creative contribuie semnificativ la dezvoltarea economică a societății și la crearea locurilor de muncă – precum și la dezvoltarea a soluțiilor noi și inovative la provocările cu care se confruntă companiile și societatea. 1Industriile creative contribuie la formarea unei societăți mai dinamice, competitive și inovatoare în multe moduri”, afirmă Fortuna.

Astfel, că organizarea unui concurs care să adune la într-un singur loc și să celebreze rezultatele și reușitele industriilor creative era o continuitate firească. „Obiectivul de bază al competiției Cupa Businessului Creativ este susținerea și încurajarea antreprenoriatului creativ pentru a identifica ideile de afaceri replicabile la nivel internațional. Prin participarea la concurs, antreprenorii urmează să-și crească capacitatea de a întemeia sau dezvolta cu succes o companie bazată pe competențele lor creative”, explică Rasmus Tschering, manager CBC Global.

În aceeași ordine de idei, GEN Moldova, organizația-gazdă responsabilă pentru organizarea etapei naționale a competiției lansează invitația pentru toți antreprenorii din Republica Moldova, care dezvoltă afaceri în design interior și vestimentar, arhitectură, film și radio, artă și meșteșuguri, radio și TV, parcuri de distracții, gastronomie, activități de agrement, precum și din alte domenii care implică idei creative, de a se înscrie la Cupa Businessului Creativ.

Criteriile de eligibilitate:

  • Creativitate. Competențele creative sunt cruciale pentru ca conceptul de business să aibă succes.
  • Potențial de comercializare a produselor/serviciilor. Conceptul de business trebuie să aibă un mare potențial de piață.

Cine poate să participe?

  •   Întreprinzătorii individuali;
  •  Conducătorii/reprezentanții unei companii;
  •  Autorul unui proiect creativ de business fără statut juridic (doar în cazul în care, până la 1 august 2017 are loc înregistrarea în calitate de persoană juridică).

Afacerea trebuie să se realizeze pe teritoriul Republicii Moldova și să facă parte din domeniul creativ. Ideea de afacere se va prezenta în limba engleză de către autor sau o persoană din echipă.

Formularul YouNoodle, de participare la CBC Moldova va fi lansat vineri, 26 mai. Fiți pe fază și nu ratați oportunitatea de a intra în comunitatea globală a antreprenoriatului creativ global!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s