Image

WE in Eastern Europe: Promovarea Antreprenoriatului Feminin în Ungheni

Circa 50 de persoane, antreprenoare, aleși locali, tinere care aspiră să creeze afacerea proprie, societatea civilă din Ungheni, au participat miercuri, 14 iune, la Atelierul de Lucru „Promovarea Antreprenoriatului Feminin în Europa de Est” dedicată susținerii și antreprenoarelor la nivel local și regional. În cadrul evenimentului a fost abordată situatia businessului feminin în localități, identificate de modalități de Creare și consolidare comunităților antreprenoriale feminine locale, partcipantele au fost inițiate în  Metodologia Design Thinking.

„Femeile noastre sunt persoanele care ne înfrumusețează viața, prin ceea ce fac. Noi, cei de la conducere, e bine să apreciem valoarea adăugată pe care o aduc antreprenoarele societății și să le susținem și noi la rândul nostru și să deschidem noi modalități de promovare”, a menționat Alexandru Ambros, primarul orașului Ungheni.

„Apreciem eforturile depuse de antreprenoarele noastre pentru a crește și dezvolta afacerea. De aceea este important să stabilim premise de colaborare dintre APL și acestea, care ne-ar permite să mărim numărul persoanelor care vor să deschidă afaceri la noi în localitate”, a spus Ludmila Guzun, președintele Raionului Ungheni.

„Am parcurs diferite dimensiuni ale antreprenoriatului feminin: cultura, educația, programele de promovare și îmbunătățire a antreprenoriatului feminin din localități. Cred foarte mult în schimbul de la egal la egal și mă bucur să avem colegi cu care putem să formăm relații de lungă durată și împărtăși această expertiză”, a comunicat Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

La rândul lui, Vladimir Gîlcă, reprezentatul pentru Replica Moldova a Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, a spus că organizația se implică activ în promovarea antreprenoriatului feminin nu doar la nivel național, ci și local. „Spre exemplu o să avem un work-shop, care este dedicat doar antreprenoarelor din industria creativă, o să avem un alt exemplu în care antreprenoarele vor fi învăţate cum să-şi promoveze produsele şi la fel o să mergem în Ungheni”, a spus coordonatorul de proiect”, a spus Vladimir Gîlcă.

Speakerii străini au menționat că, de cele mai dese ori, reușesc să acumuleze experiență de la persoanele pe care vin să le instruiască. „Internaționalizarea businessului ar fi bine să fie o prioritate pentru antreprenoare. Mai ales că dezvoltarea trehnologică ne permite să gestionăm afaceri fără a fi nevoie de prezența noastră fizică. Pentru aceasta este nevoie să cunoști trendurile internaționale, să identifici domeniul de expertiză și să poți construi o relație reciproc avantajoasă cu partenerii”, susține Anna Novitskaya, speaker GEN Belarus.

Conferința „Promovarea Antreprenoriatului Feminin în Europa de Est” a fost organizată de European Liberal Forum, cu susținerea Fundației Friedrich Naumann și GEN Moldova.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s