Image

Gala Creativă în cifre

Timp de patru ani consecutiv, GEN Moldova lansează invitația de a intra în competiția care răsplătește creativitatea, inventivitatea și inovația de care dau dovadă startup-urile din Republica Moldova. Timp de trei ani la rândul, lunile iunie-iulie-august este selectat campionul național al industriilor creative, care în noiembrie concurează în Danemarca, alături de reprezentanți din circa 70 de state.

Numbers

Timp de trei ani, Formularele de participare la Concursul Cupa Businessului Creativ a fost completat de peste 80 de persoane, în finală ajungând în jur de 10 startup-uri în fiecare ediție. Concursul s-a bucurat de atenția participanților, concurenții și speakerii fiind susținuți de peste 300 de persoane prezente în sală.

Cinci campioni și vicecampioni și-au adjudecat biletul de intrare la finala internațională CBC din Danemarca, având ocazia să reprezinte Republica Moldova alături de alte peste 70 de state.

CBC1

Odată cu lansarea Galei Antreprenoriatuilui Creativ în 2015, evenimentul a adunat persoane care inspiră și provoacă la noi culmi. Astfel, în cadrul celor două ediții de GALĂ, 10 speakeri au venit cu un cuvânt de susținere și încurajare pentru concurenți, printre care: Sergiu Gălușcă, Serge Zănoagă, Geta Rasciuc, Mateusz Marmolowski, Catrinel și Dan Zaharia, Alla Donțu, Octavian Apostol, Grigore Răileanu, Mihaela Radu, Victoria Novac ș.a.

Cel mai fidel susținător al GALEI a fost Agenția pentru Protecția Intelectuală (AGEPI), care a fost partenerul evenimentului toți trei ani, prin persoana Liliei Bolocan, director AGEPI și a lui Octavian Apostol, fost director al Agenției.

Istoria continuă, cu alte nume și alte entități care s-au implicat în susținerea antreprenorilor creativi din Republica Moldova.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s