Image

Parteneriate creative de dezvoltare a afacerilor inovative

„Singuri putem face atât de puţin, împreună putem face atât de multe”, scria scriitoarea americană Helen Keller. Împreună cu partenerii GEN Moldova am lansat, în premieră pentru Republica Moldova, provocarea de a premia afacerile creative cu potențial de globalizare. Au acceptat provocarea și ne-au fost „complici” din prima clipă Agenția pentru Protecția Intelectuală (AGEPI), condusă atunci de Liliana Bolocan. Colaborarea a continuat și în 2015, când a fost lansată Gala Antreprenoriatului Creativ, iar Octavian Apostol, director AGEPI, a acceptat lesne inițiativa GEN Moldova de a face primul show de business din Republica Moldova.

Concursul Cupa Businessului Creativ nu ar fi fost posibil fără implicarea altor parteneri de nădejde, precum Universitatea Perspectiva INT și implicarea personală a Arinei Kraijdan, BLTC și altele.

Lista partenerilor a crescut vizibil odată cu lansarea GALEI. Industriile creative din Republica Moldova au avut parte de susținerea StarNet, împreună cu Alexandru Machedon și Aurelia Salicov, Junior Achievement, cu Lucreția Filipschi, Veaceslav Gromov și restul echipei, Generator Hub, cu Olga Batîr care a oferit sala de la hub pentru desfășurarea concursului, Sergiu Gălușcă, fondator Unicorn Estate, care a adus expertiza profesională și produsele companiei spre degustare și delectare a participanților, Serge Zănoagă, împreună cu Umbrela Studio, au venit cu video de promovare a evenimentului, Matt Rutter, Kingdom Paradigm, a oferit participanților oportunitatea de a-și evalua afacerea și a analiza premisele de dezvoltare globală. Viorica Rumleanschi, Vioser Consulting, au analizat cifrele și ne-au moderat pornirile creative :).

Partea artistică, de relaxare a concurenților înainte de „verdictul” juriului a fost asigurată de pictori, dansatori, muzicieni, designeri vestimentare. Doi ani consecutiv au adus culoare GALEI tinerii talentați de la VIBE Art Dance Studio, în frunte cu Vadim Ibrian. Au aprins scena finaliștii Românii au talent – Creative Circus. Angela Baranețchi, Cosânzeana brandurilor autohtone a prezentat piesele vestimentare ale momentului în cadrul unui fashion show incitant și provocator. Pe parcursul evenimentului, pictorul Iurie Palcov a imortaliza momentele într-o pictură unică, ce înfrumusețează Generator Hub. Simțurile auditive au fost alintate de Sandy C și Corina Cuniuc. Toate aceste momente au fost frumos ambalate și prezentate publicului de Alla Donțu și echipa Youbesc Creative Studio.

Suntem la câteva săptămâni depărtare de cea de-a treia ediție a GALEI. Dacă sunteți printre susținătorii inițiativelor creative, atunci vă invităm să susțineți parcursul global al antreprenorilor inovativi din Republica Moldova și oportunitatea de a câștiga la marea finală din Danemarca.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s