Image

„create YOUiACT” Dubăsarii Vechi – proiecte sociale sportive, turistice și educaționale

Turul antreprenorial „create YOUiACT” a ajuns joi, 4 octombrie, la Dubăsarii Vechi. Tinerii din localitate, dar și Grigoriopol, dar și facilitatori au explorat timp de 4 ore abilitățile pe care le au fiecare în parte, au descoperit oportunitățile pe care le găsesc în localitate și modalitățile  prin care se pot implica în dezvoltarea comunității.

create YOUiACT” (YOUiACT) oferă tinerilor posibilitatea a a participa la programul de pre-accelerare a proiectelor sociale și cele antreprenoriale. „YOUiACT oferă tinerilor accesul la expertiza internațională și crearea de conexiuni cu impact la nivel local. De asemenea, participanții vor putea să se conecteze online cu speakerii locali și internaționali, precum și cu alți colegi din alte localități”, susține Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

Implicarea tinerilor din localitate le poate oferi o perspectivă asupra situației din localitate, dar și din regiune. „Orice implicare în activitățile extracurriculare vine cu o experiență care va fi importantă pentru dezvoltarea acestora pe viitor. Mă bucură că li se oferă oportunități diferite și vaste, pentru că noi nu am avut aceste posibilități”, a menționat Constantin Macarenco, viceprimar de Dubăsarii Vechi.

Turul inspirațional va continua marți, 9 octombrie  la Soroca, miercuri, 10 octombrie – Fălești, vineri 12 octombrie – Palanca, Ștefan Vodă și încheiem săptămâna de lucru cu Cimișlia, pe care o vom vizita sâmbătă, 13 octombrie.

Programul „create YOUiACT” va include mai multe elemente interesante: exchange campuri, mentorat internațional, concurs de idei de proiecte, traininguri, field trips etc.

Proiectul se va concentra pe șapte localități: Chișinău, Soroca, Fălești, Ungheni, Cimișlia, Palanca (Ștefan Vodă), Dubăsarii Vechi (Criuleni), dar și alte localități interesate de a participa. Fiecare localitate are un număr maxim de participanți după cum urmează: Chișinău până la 30 de locuri, Ungheni – 20 locuri, Fălești – 20 de locuri,Soroca – 20 de locuri, Cimișlia – 15 locuri, Dubăsarii Vechi – 9 locuri, Palanca, Ștefan Vodă – 6 locuri.

Participanții vor primi certificate la final. Persoanele care vor participa activ la toate activitățile vor primi în noiembrie Diplomă de apreciere, în conformitate cu realizările înregistrate. Diplomele vor fi înmânate în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului – Global Entrepreneurship Week 2018 – GEW2018Moldova, care va avea loc în perioada 12-18 noiembrie.

Programul „create YOUiACT Dubăsarii Vechi” este realizat cu susținerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și Primăria Dubăsarii Vechi.

 

Advertisements

One thought on “„create YOUiACT” Dubăsarii Vechi – proiecte sociale sportive, turistice și educaționale

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s