Image

Soroca „create YOUiACT” – Kick off meet up

„create YOUiACT” Roadshow a poposit marți, 9 octombrie la Soroca. Elevii liceului „Constantin Stere” au descoperit colegii sau chiar rudele, au identificat soluții la provocările cu care se confruntă localitate și au unit ideile în echipe. Timp de patru ore, GEN Moldova a identificat patru echipe care doresc să aducă schimbare în Soroca.

Cu un cuvânt de deschidere a venit primarul orașului, Victor Său, care i-a încurajat pe tineri să se implice în cat mai multe activități extracurriculare. „Un tânăr a început prin să colecteze sticle de plastic de la vecini. În scurt acesta a lansat o afacere, iar acum este milionar și deține o companie de sortare a deșeurilor. Ceea ce este important este să nu așteptăm să ni se dea undița ca noi să prindem pește, ci să deprindem abilitățile e a construi undița, pentru că vom reuși să transformăm în afacere”, a menționat Victor Său.

create YOUiACT” (YOUiACT) oferă tinerilor posibilitatea a a participa la programul de pre-accelerare a proiectelor sociale și cele antreprenoriale. „YOUiACT oferă tinerilor accesul la expertiza internațională și crearea de conexiuni cu impact la nivel local. De asemenea, participanții vor putea să se conecteze online cu speakerii locali și internaționali, precum și cu alți colegi din alte localități”, susține Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

Turul inspirațional va continua miercuri, 10 octombrie  la Fălești, vineri 12 octombrie – Palanca, Ștefan Vodă și încheiem săptămâna de lucru cu Cimișlia, pe care o vom vizita sâmbătă, 13 octombrie.

Programul „create YOUiACT” va include mai multe elemente interesante: exchange campuri, mentorat internațional, concurs de idei de proiecte, traininguri, field trips etc.

Proiectul se va concentra pe șapte localități: Chișinău, Soroca, Fălești, Ungheni, Cimișlia, Palanca (Ștefan Vodă), Dubăsarii Vechi (Criuleni), dar și alte localități interesate de a participa. Fiecare localitate are un număr maxim de participanți după cum urmează: Chișinău până la 30 de locuri, Ungheni – 20 locuri, Fălești – 20 de locuri,Soroca – 20 de locuri, Cimișlia – 15 locuri, Dubăsarii Vechi – 9 locuri, Palanca, Ștefan Vodă – 6 locuri.

Participanții vor primi certificate la final. Persoanele care vor participa activ la toate activitățile vor primi în noiembrie Diplomă de apreciere, în conformitate cu realizările înregistrate. Diplomele vor fi înmânate în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului – Global Entrepreneurship Week 2018 – GEW2018Moldova, care va avea loc în perioada 12-18 noiembrie.

Proiectul este realizat de GEN Moldova, cu susținerea Ambasadei SUA,Primăria oraşului Soroca, Liceul Teoretic “Constantin Stere”

Advertisements

2 thoughts on “Soroca „create YOUiACT” – Kick off meet up

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s