Image

Falești create YOUiACT – proiecte ingenioase pentru tinerii din localitate

Turneul de promovare a programului „create YOUiACT” a ajuns miercuri, 10 octombrie, la Fălești unde au fost întâmpinați de peste 30 de tineri, elevi ai liceului „Mihai Eminescu” și „Ion Creangă” din localitate.

Timp de patru ore, participanții au descoperit colegii, au identificat soluții la provocările cu care se confruntă localitate și au unit ideile în echipe. La final de eveniment cinci echipe au prezentat ideile, utilizând pe lângă materiale aduse și ustensile printre care carton, lingurițe și farfurii din plastic ș.a

„Tinerii au nevoie de proiecte care să-i ajute să dezvolte inițiative și să acumuleze abilități care să-i ajute pe viitor”, a spus Igor Mitelov, din partea Primăriei Falești.

create YOUiACT” (YOUiACT) oferă tinerilor posibilitatea a a participa la programul de pre-accelerare a proiectelor sociale și cele antreprenoriale. „YOUiACT oferă tinerilor accesul la expertiza internațională și crearea de conexiuni cu impact la nivel local. De asemenea, participanții vor putea să se conecteze online cu speakerii locali și internaționali, precum și cu alți colegi din alte localități”, susține Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

Turul inspirațional va continua vineri 12 octombrie – Palanca, Ștefan Vodă și încheiem săptămâna de lucru cu Cimișlia, pe care o vom vizita sâmbătă, 13 octombrie.

Programul „create YOUiACT” va include mai multe elemente interesante: exchange campuri, mentorat internațional, concurs de idei de proiecte, traininguri, field trips etc.

Proiectul se va concentra pe șapte localități: Chișinău, Soroca, Fălești, Ungheni, Cimișlia, Palanca (Ștefan Vodă), Dubăsarii Vechi (Criuleni), dar și alte localități interesate de a participa. Fiecare localitate are un număr maxim de participanți după cum urmează: Chișinău până la 30 de locuri, Ungheni – 20 locuri, Fălești – 20 de locuri,Soroca – 20 de locuri, Cimișlia – 15 locuri, Dubăsarii Vechi – 9 locuri, Palanca, Ștefan Vodă – 6 locuri.

Participanții vor primi certificate la final. Persoanele care vor participa activ la toate activitățile vor primi în noiembrie Diplomă de apreciere, în conformitate cu realizările înregistrate. Diplomele vor fi înmânate în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului – Global Entrepreneurship Week 2018 – GEW2018Moldova, care va avea loc în perioada 12-18 noiembrie.

“create YOUiACT” este un program realizat de GEN Moldova, cu sustinerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Partener local este Primaria Falești.

Advertisements

2 thoughts on “Falești create YOUiACT – proiecte ingenioase pentru tinerii din localitate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s