Image

„create YOUiACT Cimișlia” a venit cu idei de promovare a ecologiei și de internaționalizare

Turul antreprenorial „create YOUiACT” printre localitățile Republicii Moldova s-a încheiat sâmbătă, 13 octombrie cu evenimentul „create YOUiACT Cimișlia Kick Off meet up”. Marți, 16 octombrie, așteptăm tinerii din Chișinău să se alăture programului.

„create YOUiACT” Cimișlia a adunat circa 20 de tineri, care au format trei echipe dornice de a descoperi oportunitățile de susținere a localității din care vin. Tinerii au venit cu idei de dezvoltare a culturii eco în comunitate, dar și de promovare a evenimentelor internaționale printre tineri. De asemenea, au fost prezentate idei de organizare de evenimente pentru tinerii din localitate.

„Tinerii reprezintă viitorul acestei țări și de multe ori au demostrat că sunt ingenioși și plini de idei creative. Inițiativele pe care le prezintă astăzi vor susține și ajuta localitatea să de dezvolte”, a spus Vasile Sidor, din primar de Cimișlia.

create YOUiACT” (YOUiACT) oferă tinerilor posibilitatea a a participa la programul de pre-accelerare a proiectelor sociale și cele antreprenoriale. „YOUiACT oferă tinerilor accesul la expertiza internațională și crearea de conexiuni cu impact la nivel local. De asemenea, participanții vor putea să se conecteze online cu speakerii locali și internaționali, precum și cu alți colegi din alte localități”, susține Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

După cum am menționat, „Turul creat YOUiACT” va continua marți, 16 octombrie, ora 15.00, în Chișinău. Evenimentul va avea loc în cadrul Direcției Generale Tineret și Sport municipiul Chișinău, care sunt partenerii programului.

„create YOUiACT” este realizat de GEN Moldova cu susținerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Partenerii evenimentului este și Academia de Studii Economice din Moldova.

Programul „create YOUiACT” va include mai multe elemente interesante: exchange campuri, mentorat internațional, concurs de idei de proiecte, traininguri, field trips etc.

Proiectul se va concentra pe șapte localități: Chișinău, Soroca, Fălești, Ungheni, Cimișlia, Palanca (Ștefan Vodă), Dubăsarii Vechi (Criuleni), dar și alte localități interesate de a participa. Fiecare localitate are un număr maxim de participanți după cum urmează: Chișinău până la 30 de locuri, Ungheni – 20 locuri, Fălești – 20 de locuri,Soroca – 20 de locuri, Cimișlia – 15 locuri, Dubăsarii Vechi – 9 locuri, Palanca, Ștefan Vodă – 6 locuri.

Participanții vor primi certificate la final. Persoanele care vor participa activ la toate activitățile vor primi în noiembrie Diplomă de apreciere, în conformitate cu realizările înregistrate. Diplomele vor fi înmânate în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului – Global Entrepreneurship Week 2018 – GEW2018Moldova, care va avea loc în perioada 12-18 noiembrie.

 

Advertisements

One thought on “„create YOUiACT Cimișlia” a venit cu idei de promovare a ecologiei și de internaționalizare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s