Image

create YOUiACT Chișinău descoperă tineri interesați de digitalizare, event planning, eco design, educație, dar și distracție

Prima etapă a programului „create YOUiACT” s-a încheiat în Chișinău. Peste 50 de tineri din mai multe liceele din Capitală au participat în această săptămână la evenimentul de lansare a programului și în Chișinău. Timp de patru ore tinerii au descoperit colegii din alte instituții de învățământ, au aflat despre proiect și cum se pot implica,  au identificat soluții la provocările cu care se confruntă tinerii localitate și au unit ideile în echipe. La final de eveniment șapte echipe au prezentat grafic ideile d eproiect, utilizând pe lângă materiale aduse și ustensile printre care carton, lingurițe și farfurii din plastic ș.a

„Tinerii au nevoie de proiecte care să-i ajute să dezvolte inițiative și să acumuleze abilități care să-i ajute pe viitor”, a spus Igor Mitelov, din partea Primăriei Falești.

create YOUiACT” (YOUiACT) oferă tinerilor posibilitatea a a participa la programul de pre-accelerare a proiectelor sociale și cele antreprenoriale. „YOUiACT oferă tinerilor accesul la expertiza internațională și crearea de conexiuni cu impact la nivel local. De asemenea, participanții vor putea să se conecteze online cu speakerii locali și internaționali, precum și cu alți colegi din alte localități”, susține Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

„Este bine să participați la activități ce implică și creșterea voastră profesională. Vă îndemn să perseverați și să vă implicați în diverse evenimente de creștere profesională”, a menționat Natalia Candu, Specialist principal în cadrul Direcției Generale Educație Tineret și Sport municipiul Chișinău.

Programul „create YOUiACT” va include mai multe elemente interesante: exchange campuri, mentorat internațional, concurs de idei de proiecte, traininguri, field trips etc.

Proiectul se va concentra pe șapte localități: Chișinău, Soroca, Fălești, Ungheni, Cimișlia, Palanca (Ștefan Vodă), Dubăsarii Vechi (Criuleni), dar și alte localități interesate de a participa. Fiecare localitate are un număr maxim de participanți după cum urmează: Chișinău până la 30 de locuri, Ungheni – 20 locuri, Fălești – 20 de locuri,Soroca – 20 de locuri, Cimișlia – 15 locuri, Dubăsarii Vechi – 9 locuri, Palanca, Ștefan Vodă – 6 locuri.

Participanții vor primi certificate la final. Persoanele care vor participa activ la toate activitățile vor primi în noiembrie Diplomă de apreciere, în conformitate cu realizările înregistrate. Diplomele vor fi înmânate în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului – Global Entrepreneurship Week 2018 – GEW2018Moldova, care va avea loc în perioada 12-18 noiembrie.

“create YOUiACT” este un program realizat de GEN Moldova, cu sustinerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Partener local este Direcția Generală Educație Tineret și Sport, municipiul Chișinău și Academia de Studii Economice a Moldovei.

Advertisements

One thought on “create YOUiACT Chișinău descoperă tineri interesați de digitalizare, event planning, eco design, educație, dar și distracție

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s