About

Misiune:
GEN Moldova – este o asociație care își propune să susțină dezvoltarea ecosistemului antreprenorial în Republica Moldova, prin dezvoltarea spiritului, culturii antreprenoriale, pentru a extinde bunăstarea națiunii prin interconectarea cu platformele globale de dezvoltare a antreprenoriatului

Viziune:

Interconectarea ecosistemului antreprenorial din Republica Moldova cu cel global, prin diverse programe de dezvoltare a mediului de afaceri.

Publicul țintă:

Proprietarii de afaceri, startup-erii, antreprenorii sociali, potențialii antreprenori, managerii de top, studenții de la facultăți de business, media, autoritățile locale și centrale, investitorii, instituțiile financiare, decidenții.

Scop:

Dezvoltarea ecosistemului antreprenorial în Republica Moldova.

 

Obiective:

  • Susținerea antreprenorialului moldovenesc prin sporirea viziblității și recunoașterii acestuia la nivel global;
  • Dezvoltarea antreprenorialului sustenabil, inovativ și creșterea acestuia la dimensiune globală;
  • Incluziunea socială a inovatorilor și extinderea mediului creativ în modelarea afacerii, răspunzând la nevoile comunității;
  • Comunicarea despre bunele practici din domeniul antreprenorial, aplicarea acestora și celebrarea creativității și inovației;
  • Deschiderea dialogului public privat pentru:
  1.  dezvoltarea prosperității economice și mentalității antreprenoriale prin incluziune, diversitate si sustenabilitate
  2. consolidarea încrederii în comunitatea antreprenorială prin acțiuni sistemice, sistematice și consecvente pentru formarea grupurilor de afaceri,
  3. comunicarea eficientă cu autoritățile pentru ajustarea politicilor la necesitățile antreprenorilor și prin urmare prosperarea societății.

La fel ca și majoritatea, dacă nu toate, noile asocieri, precum Global Entrepreneurship Week – Săptămâna Globală a Antreprenoriatului, a început cu o idee: „Cum ar fi dacă ar exista o mișcare globală pentru a inspira oamenii de pretutindeni să îmbrățișeze spiritul antreprenorial?”.

Reprezentanți din 37 de țări au îmbrățișat ideea lansării GEW în 2007, propusă de Jonathan Ortmans, președinte GEW, Carl Schramm, ex-președinte și CEO al Fundației Kauffman și Gordon Brown, fost prim-ministru al Marii Britanii. Dintre aceste 37 de țări, s-au evidențiat primele 18 organizații-gazdă care au organizat GEW în țări precum:

Bolivia, Brazilia, China, Croația, Franța, Germania, Grecia, Italia, Macedonia, Nepal, Olanda, Peru, Polonia, Spania, Suedia, Uganda, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii.

Până în noiembrie 2008, organizațiile din 77 de țări au semnat oficial acordul și trei milioane de oameni au participat la 25.022 evenimente și activități. În decurs de trei ani, numărul țărilor membre a ajuns la 104 state – sub îndrumarea și conducerea Institutului Public Forum din Washington (SUA) și Enterprise din Londra, Marea Britanie, cu sprijinul financiar al Departamentului Regatului Unit pentru afaceri, inovare și aptitudini.

În 2013 Moldova devine membră a acestei mișcări – Săptămâna Globală a Antreprenoriatului – numărul țărilor ajunge la 140 de state.

Ulterior, în 2014, se decide să se creeze Rețeaua Globală a Antreprenoriatului, care reflectă evenimentele de pe parcursul anului, realizate de țările membre în colaborare și separat pentru stimularea și motivarea ecosistemului antreprenorial. În 2019 deja s-au implicat 153 de țări în această mișcare, iar în 2016 au fost înregistrate 163 de state membre GEN Global.Misiune