Image

Dialog Deschis: Formarea talentelor în agricultură și turism

GEN Moldova, în colaborare cu Colegiul Agroindustrial din Ungheni, Consiliul Raional Ungheni și UTM lansează vineri, 22 martie Dialogul Deschis: Formarea talentelor în agricultură și turism. 

În cadrul activității se va discuta despre modele de conectare dintre instituții de învățământ în domeniu, interconectarea între clustere, formarea și pregătire de talente, perspective în agricultură și dezvoltare de cluster și clusterizare. 

Participanții vor avea acces la expertiza experților locali și din Carolina de Nord, SUA, vor împărtăși experiența moldovenească peste ocean și experiența americană în comercializarea produselor agricole. Includerea continuă a unor subiecte legate de agroturism ar facilita dezvoltarea sectorului dat prin înființarea de întreprinderi sau transformarea întreprinderilor non-turistice în cele legate de turism.

Evenimentul se va bucura de prezența primelor persoane din raion, experți naționali și din SUA.

Activitatea se desfășoară în cadrul activităților locale ale Delegației pe Agricultură, Turism și Sisteme de Irigare care vine odată cu semnarea acordului între țări pentru a fortifica relațiile în cadrul acestui Parteneriat Bilateral Carolina de Nord, SUA – Republica Moldova.

Dialogul este realizat de GEN Moldova, Consiliul raional Ugheni, UTM în parteneriatul strategic cu USAID în cadrul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală, ANTRIM, Clusterul Turistic Regional Tinutul de Vest, Colegiul Agroindustrial Ungheni. 

Leave a comment