Image

Palanca create YOUiACT a adus proiecte de dezvoltare a tinerilor din localitate

„create YOUiACT” a ajuns vineri, 12 octombrie, la Palanca, Ștefan Vodă unde au fost întâmpinați de peste 15 tineri, elevi ai gimnaziului din localitate.

Timp de patru ore, participanții au descoperit colegii, au identificat soluții la provocările cu care se confruntă localitate și au unit ideile în echipe. La final de eveniment trei echipe au prezentat ideile, utilizând pe lângă materiale aduse și ustensile printre care carton, biscuiți, farfurii din plastic ș.a

„Tinerii au nevoie de proiecte care să-i ajute să dezvolte inițiative și să acumuleze abilități care să-i ajute pe viitor”, a spus Ludmila Voloh, din primar de Palanca.

create YOUiACT” (YOUiACT) oferă tinerilor posibilitatea a a participa la programul de pre-accelerare a proiectelor sociale și cele antreprenoriale. „YOUiACT oferă tinerilor accesul la expertiza internațională și crearea de conexiuni cu impact la nivel local. De asemenea, participanții vor putea să se conecteze online cu speakerii locali și internaționali, precum și cu alți colegi din alte localități”, susține Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

Turul inspirațional va continua cu Cimișlia, pe care o vom vizita sâmbătă, 13 octombrie.

Programul „create YOUiACT” va include mai multe elemente interesante: exchange campuri, mentorat internațional, concurs de idei de proiecte, traininguri, field trips etc.

Proiectul se va concentra pe șapte localități: Chișinău, Soroca, Fălești, Ungheni, Cimișlia, Palanca (Ștefan Vodă), Dubăsarii Vechi (Criuleni), dar și alte localități interesate de a participa. Fiecare localitate are un număr maxim de participanți după cum urmează: Chișinău până la 30 de locuri, Ungheni – 20 locuri, Fălești – 20 de locuri,Soroca – 20 de locuri, Cimișlia – 15 locuri, Dubăsarii Vechi – 9 locuri, Palanca, Ștefan Vodă – 6 locuri.

Participanții vor primi certificate la final. Persoanele care vor participa activ la toate activitățile vor primi în noiembrie Diplomă de apreciere, în conformitate cu realizările înregistrate. Diplomele vor fi înmânate în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului – Global Entrepreneurship Week 2018 – GEW2018Moldova, care va avea loc în perioada 12-18 noiembrie.

“create YOUiACT” este un program realizat de GEN Moldova, cu sustinerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Partener local este Primaria Palanca.